Aniday (Estrado Harderwijk, 29-11-’14 )

Facebookrssmail

Vanavond in Estrado Harderwijk heeft Noord Geldersch Metaal weer een avond geprogrammeerd. Dit ludieke gezelschap heeft ditmaal een femal fronted avond bedacht. Twee bands staan er op de rol. De eerste band die vanavond van start mag gaan is het Zeeuwse LaVentura. Dit gezelschap heb ik onlangs nog mogen aanschouwen op het Brainstorm Festival. Het geluid was toen niet erg goed in de mix. Maar duidelijk was toen al dat de band best potentie heeft. Vanavond staat het geluid wel goed in Estrado. Dit maakt LA Ventura een stuk fijner om te aanschouwen. De band speelt hapklare female fronted rock/metal van een redelijk goed niveau. De band is duidelijk nog in een opbouwende fase, maar gezien hun tourlijst van de komende tijd zal er er straks aan podium ervaring geen gebrek meer zijn. Leuke opwarmer voor de hoofdact van vanavond, Aniday.

Onder de bezielende leiding van Maria Catharina  en Robby Valentine maakt Aniday al een behoorlijke tijd furore binnen de female fronted rock scene. Zij brengen hardrock in de eighties stijl met een vleugje glam er hier en daar doorheen geweven. Hun in maart 2014 uitgebrachte debuut album `Aniday` wierp hoge ogen in zowel binnen als buitenland.

Hoog tijd dus om deze band eens te gaan aanschouwen. Soms kom je van die shows tegen waar alles aan klopt. Vanavond is dit zo’n avond. Alles wat Aniday hier vanavond laat zien en horen staat als een huis. Muzikaal gezien niet echt mijn genre, maar het moge duidelijk zijn dat hier echte rasmuzikanten met talent en passie op het podium staan. Genoten heb ik van Paul Conradie, die vanavond liet horen en zien een echte getalenteerde snarenplukker te zijn. Of de geweldige sympathiek ogende drummer Dani Simons die samen met Alex Mol voor een opzwepende ritmesectie zorgt.

Uiteraard zijn de ogen het meest gericht op Robby en Maria. Voor mij was het al weer een tijdje geleden dat ik Robby heb mogen zien spelen. Washed up is in ieder geval niet aan de orde. Robby bespeelt de keyboard en gitaar nog met een zelfde passie als ten tijde van zijn wat bekendere periode uit zijn carriere. Mooi om te zien hoe Robby bezig is de top terug te veroveren.

Maria Catharina heeft alles in zich wat een goede frontvrouw moet hebben. Naast de getalenteerde vocalen is zij  ook gewoon een aangename verschijning voor het oog. Haar moves en passie slaan ook snel over op het aanwezig publiek en de sfeer is gewoon goed te noemen. Aniday heeft de zaakjes goed voor elkaar en ik zie de toekomst voor hun zeer positief in.

Al met al een zeer geslaagde avond in de Estrado te Harderwijk. Deze avond had echt nog wat meer publiek verdiend. Voor  degenen die het hebben laten afweten deze avond, jammer joh, jullie hebben echt iets bijzonders gemist!

Tekst: Ronald van de Baan

foto’s © Rob Sneltjes

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ