Sick Of It All, ouderwets avondje hardcore in de Melkweg

Facebookrssmail

Sick Of It All bestaat 30 dertig, reden voor de mannen uit New York om nog eens flink uit te pakken. Eerste show van de heren staat in de Amsterdamse Melkweg waarna de band nog veertien shows in Europa zal doen. SOIA neemt het Australische Crowned Kings en de landgenoten van Wisdom In Chains mee op deze laatste Europese tour van het jaar.

Het Australische Crowned Kings is een relatief jonge band, opgericht in 2010 in Melbourne. Na de debuutplaat ‘Wise Guy’ uit 2012 verscheen vorig jaar de opvolger ‘Forked Road’, hardcore met een sausje moderne metal. De Melkweg is slechts matig gevuld wanneer Crowned Kings het bal mogen openen. Zanger Makka doet zijn uiterste best om de aanwezigen in beweging te krijgen en slaagt hier eigenlijk niet echt in. Muzikaal klinkt is het veel van hetzelfde en weinig inspirerend, naar het einde van de set klinken er wat uitdagendere tracks uit de speakers. De nummers van het laatste album als de titelsong ‘Forked Road’ brengt met wat melodieus gitaarwerk iets extra’s en doen het zichtbaar beter bij het publiek.

Wisdom In Chains uit Pennsylvania is van een geheel andere orde. Opgericht in 2002 hebben de heren al verschillende releases op hun naam, het laatste wapenfeit is het album ‘The God Rhythm’ uit 2015. Lekkere op hardcore punk met nummers als ‘We’re Not Helping’ en ‘Liar’ doen het goed in de inmiddels veel vollere zaal. Met de amicale zanger Mad Joe Black en een gitaristen tandem met Evan “Boy” One en Richie “Ghost” Krutch dat er lekker op los soleert komt het publiek los. Nieuwe nummers als het wat tragere ‘When We Were Young’ veranderen hier niets aan, Amsterdam geniet van Wisdom In Chains en de mannen zijn de perfecte opwarmer voor Sick Of It All

30 jaar Sick Of It All en de mannen bruisen nog van de energie. De Melkweg show begin jaren ’90 wordt aangehaald, een show met belachelijk veel stagedivers. Frontman Lou verwacht dat dit nu niet meer zal gebeuren, de bezoekers van toen zijn immers ook al 40+, meezingen kan nog wel. Het blijft niet bij meezingen, een flinke pit ontstaat tijdens de openingskrakers als ‘Clobberin’ Time’ en ‘Injustice System!’. De zaal ontploft pas echt wanneer de Koller’s c.s. de kraker ‘Step Down spelen, een moshpit die zo’n beetje de halve zaal in beslag neemt is het gevolg. Pete Koller stuitert over het podium en draait als een volleerde ballerina zijn pirouettes, “Sick Of It All is back in town”. Lekkere meezingers als ‘Sanctuary’ en ‘DNC’ zijn weer top, circlepits en een “wall od death” tijdens een van de publiekslievelingen ‘Scratch the Surface’ maken een geweldig feest. Sick Of It All besluit de avond met ‘Built to Last’.

Een heerlijke avond hardcore in de Melkweg!

Foto’s (C) Silvy Maatman –  Silvy Maatman Photography

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ