Wallace Vanborn, the Orb we Absorb tour

Facebookrssmail

De Gentse rockers van Wallace Vanborn hebben eind oktober een prachtplaat afgeleverd met ‘The Orb We Absorb’. Harder, strakker en vooral met nog meer gevoel als wat de mannen ons op eerdere albums voorschotelden. De band reisde af naar de legendarische studio Rancho De La Luna in het Californische Joshua Tree waar artiesten als Foo Fighters, Kyuss, Queens of the Stone Age, en Masters Of Reality klassieke stoner albums vereeuwigden. Als ‘the Godfather of Stoner’ Chris Goss, die eerder albums van Kyuss en Queens of the Stone Age opnam achter de knoppen zit dan weet je dat het gruizige Stonerrock geluid een prominente rol speelt. Wallace Vanborn is er samen met  Goss in geslaagd één van de allerbeste rockalbums van 2014 op te nemen. Lees bijvoorbeeld de recensie op Maxazine maar oordeel vooral zelf.

wallace vanborn

Zo’n prachtig nieuw album is natuurlijk de beste aanleiding om de podia van de lage landen weer eens te bestormen. Wallace Vanborn heeft een geweldige live reputatie met optredens op de belangrijkste Belgische en Nederlandse podia(Graspop, Pukkelpop, Eurosonic, De Wereld Draait Door) en uitgebreide clubtours in België en ver daarbuiten achter hun naam.

Dit jaar staan er nog shows in Engeland (Londen), België (Leuven, Kortrijk, Oostende) en Nederland op het programma. De show in Nijmegen vindt plaats in Merleyn op 20 december met de Achterhoekse groovers van Sugartoosh in het voorprogramma. Eerder werd deze jonge band als volgt omschreven: “Sugartoosh heeft haar roots in de klei van de Achterhoek, en dat hoor je: alsof Peter te Bos, Dave Grohl en Josh Homme in de Magic Barn modderworstelen om een pakje Marlboro.” De show in Merleyn is dus de laatste kans in 2014 om Wallace Vanborn op een Nederlands podium te zien. De tour door de lage landen gaat in 2015 verder.

Nederlandse tourdata:

  • 20/12/14    Nijmegen, Merleyn
  • 23/01/15      Leeuwarden, Asteriks
  • 24/01/15      Oss, De Groene Engel
  • 30/01/15      Leiden, Gebr. de Nobel
  • 31/01/15      Nieuwendijk, Xinix
  • 12/02/15      Groningen, Vera
  • 13/02/15      Utrecht, Tivoli De Helling
  • 04/03/15      Amsterdam, Paradiso
  • 10/04/15      Apeldoorn, Gigant
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ