Scatterface komt met signatuurtrack ‘SC4TTERF4CE_’

Facebookrssmail

De Duitse Scatterface is terug met nieuw werk. Na ‘State of Truth’ is hij terug met signatuurtrack ‘SC4TTERF4CE_’. Het eerste dat opvalt bij dit nummer is het feit dat hij een brede benadering van zijn muzikale stijl brengt. Zijn nu-metal is doorspekt met invloeden van Beethoven, maar ook industriële en metal acts die zo divers zijn als Nine Inch Nails, of zelfs edgy synth wave-acts zoals Priest, om er maar een paar te noemen.

Scatterface is het geesteskind van Chris Techritz, die al sinds 2001 professioneel muziek maakt. Op 16 -jarige leeftijd wilde hij zich specialiseren als frontman van een nu-metalband in de stijl van artiesten als KoRn. Hij sloot zich uiteindelijk aan bij de band = fudge =, waarin hij speelde als toetsenist en vocalist. Uiteindelijk besloot hij de sprong te wagen en zijn soloproject Scatterface.

Techritz schrijft zijn eigen nummers, maar werkte ook samen met muzikanten van over de hele wereld via internet, zodat hij zijn liedjes kon aanvullen met extra instrumenten en texturen. In het verleden werkte Scatterface zo samen met Maddy Behrens, Maria Garcia Zancopè, Abby Strickland, Terrienne en Josephine Kyba; Voor ‘SC4TTERF4CE_’ schakelde hij de hulp in Amon López, die we nog kennen van Golgotha.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ