Bullet For My Valentine en Killswitch Engage exclusief naar 013

Facebookrssmail

Met Bullet For My Valentine en Killswitch Engage haalt 013 dit najaar twee absolute metalcore-giganten in huis. Beide zwaargewichten staan op zaterdagavond 19 november voor een exclusieve Nederlandse show op de planken in Tilburg.
2012BulletForMyValentinePress181212[1]

Het Britse Bullet For My Valentine combineert naar hartenlust pakkende refreinen, retestrakke riffs en gierende solo’s. Dat resulteert in een partij stevige muziek waarin er nog genoeg ruimte is voor afwisseling. Het zorgt al jaren voor volle zalen en miljoenen verkochte albums. Op basis van ‘Venom’ (2015) verwachten we in 013 muzikaal vuurwerk. Op deze schijf grijpen de Britten namelijk terug op het ultrastevige geluid ten tijde van het doorbraakalbum ‘The Poison’ (2005).

Killswitch Engage is al jaren een begrip onder metalcore-connaisseurs. Sterker nog, de Amerikaanse groep wordt gezien als een van de grondleggers van het genre. (Daarnaast stond gitarist Adam Dutkiewicz als producer aan de basis van metalcore grootheden als Parkway Drive, August Burns Red, All That Remains en As I Lay Dying.) Sinds ‘Disarm The Descent’ (2013) is de originele zanger Jesse Leach weer terug. Het leverde meteen één van hun beste albums op. Dit jaar verscheen de opvolger ‘Incarnate’.

Beide bands verkeren momenteel in absolute bloedvorm en deze show is dan ook een dubbele traktatie voor alle liefhebbers van stevige muziek. En alsof beide bands nog niet genoeg alles vermorzelende muziek laten horen, komt als support het talentvolle nu-metalkwintet Cane Hill uit New Orleans ook nog even een ongetwijfeld stevig visitekaartje afgeven. Deze Brits-Amerikaanse invasie is exclusief in 013 te zien.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ