Unearth – Watchers Of Rule

Facebookrssmail

UnearthDrie jaar hebben we moeten wachten op de opvolger van ‘Darkness In The Light’. Ik moet zeggen dat ik naar deze plaat heb uitgekeken en wie dacht dat de band uit Massachusetts voort zou boorduren op de melodieuzere toer, met meer cleane zang die ze met de laatste albums hadden ingezet, komt bedrogen uit. ‘Watchers Of Rule’ grijpt namelijk qua sound meer terug op ‘The Oncoming Storm’ dan op zijn voorgangers en de cleane zang is nagenoeg verdwenen. Ik denk zelfs dat dit de hardste en aggresiefste plaat is die ze tot nu toe hebben uitgebracht, lekker beuken dus!

De plaat is ditmaal niet geproduceerd door Adam Dutkiewicz (Killswitch Engage, Times Of Grace, All That Remains) maar door Mark Lewis (Deicide, Whitechapel en Devildriver) die de vorige plaat Darkness in the light heeft afgemixt. Het coole artwork van de plaat is geleverd door Ritchie Beckett.

Na het instrumentale intro wordt bij de eerste song ‘The Swarm’ het gaspedaal direct vol ingedrukt door de gitaartandem Ken Susi en Buz McGrath en drummer Nick Pierce (zijn eerste Unearth album). Het tempo blijft ook op de rest van de plaat erg hoog waarbij de strakke riffs, breakdowns en sweeps je om de oren vliegen en zanger Trevor Phipps de longen weer lekker uit zijn lijf schreeuwt. Het is daarom ook lastig om je hoofd stil te houden bij het beluisteren van deze plaat. Uitschieters zijn wat mij betreft opener ‘The Swarm’, ‘From The Tombs Of Five Below’, ‘Trail Of Fire’ en ‘Never Cease’. Het album kent verder geen slechte tracks of dieptepunten, al zou het voor sommige mensen een misschien het ontbreken rustmomentje ergens in het midden zijn..

Met ‘Watchers Of Rule’ laat Unearth horen dat ze het kunstje nog niet verleerd zijn en dat ze nog steeds tot de top van het genre behoren. Het is niet mijn favoriete Unearth plaat geworden, maar ze stellen me zeker niet teleur! Met deze speltechniek, energie en agressie zal iedereen die het genre een warm hart toedraagt niet om deze plaat heen kunnen! Nu maar hopen dat we ze ook op de zomerfestivals terug gaan zien, want ik ben erg benieuwd hoe de nieuwe nummers het live gaan doen! (8/10) (Century Media Records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ