Thorium komt met debuutalbum

Facebookrssmail

ThoriumOp 5 oktober 2018 zal de debuutplaat van de Belgische band Thorium uitgebracht gaan worden via Empire Records. Op die dag ook zullen ze dit album voorstellen aan pers en publiek in de Elpee te Deinze/België en op 6 oktober 2018 zullen ze het album voorstellen aan pers en publiek in de The Jack in Eindhoven/Nederland. Thorium is opgericht door drie voormalige leden van de legendarische Belgische heavymetalband Ostrogoth, Tom Tas, Dario Frodo en Stripe, aangevuld met drummer Louis Van der Linden en zanger David Marcelis.

Thorium brengt op hun debuutalbum hun muziek, die het beste te omschrijven is als een mix van powermetal en klassieke heavymetal, met een vleugje progmetal. Door hun samenwerking in de legendarische Heavy Metal-band Ostrogoth, hadden Dario Frodo, Stripe en Tom Tee enorm veel inspiratie om nieuw materiaal te schrijven, waarvan een groot deel te ver buiten de grenzen van wat ze konden spelen bleek te liggen. Met de toevoeging van klassiek opgeleide slagman Louis Van Der Linden aan de band werd de zoektocht gestart naar een krachtige vocalist met een breed bereik en opvallende podiumpresentie. Die vonden ze in de doorgewinterde Nederlandse zanger David Marcelis (Lord Volture, Black Knight). Met de line-up compleet legde de band de laatste hand aan hun debuutalbum, dat nu wordt uitgebracht
.
Beïnvloed door elementen van alle klassieke stijlen van Metal van de afgelopen vier decennia, zoals NWOBHM, Power Metal, Progressive Metal, Speed ​​Metal, Bay Area Thrash en natuurlijk classic Heavy Metal, accepteren de leden van Thorium geen grenzen en proberen ze muziek af te leveren die zwaar, melodisch, virtuoos, aanstekelijk en conceptueel is.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ