Tip: 11 december The Defiled (UK)/Avatar (SE) in Sugar Factory, Amsterdam

Facebookrssmail

Voor wie donderdagavond 11 december zin heeft in een avondje stevige, groovy industrial hardcore/metal, is de combinatie The Defiled en Avatar een aanrader. The Defiled komt uit Londen en werd gevormd in 2005. De band heeft twee studio albums uit, ‘Grave Times’ (2011, gratis bij Metal Hammer editie) en ‘Daggers’ (2013, Nuclear Blast) en wordt door de Britse metaltijdschriften op handen gedragen als de “redders van de Britse metal”. Tijdens hun tournees als support acts van o.a. Murderdolls en Wednesday 13 hebben de sympathieke Britten veel bewonderaars erbij gekregen. Mocht u een kijkje gaan nemen, let dan vooral op de toeren die toetsenist The AvD uithaalt met zijn synths.

Hoe omschrijf je het Zweedse Avatar? Op hun website lees je, “theatrale metal ‘n’ roll met vaudeville visionairs”. Ooit begonnen in het jaar 2000 als technische melodic deathmetal band (uit, u raadt het al, Gothenburg), maakte de band een ommezwaai naar hun huidige sound, industrial groove metal, met hun vierde album ‘Black Waltz’ (2012, Gain Music Entertainment). In 2014 kwam hun meest recente album uit, ‘Hail the Apocalypse’(via Entertainment One). Avatar heeft getourd met bands als Dark Tranquility en In Flames, en stond in het voorprogramma van Avenged Sevenfold vorig jaar in het Ziggo Dome. Ook stonden ze al op Sweden Rock en Download. Avatar biedt een energieke live-show en staan op het podium gehuld in ‘evil pirates’ outfits…

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ