Nieuw album Deep Purple in april

Facebookrssmail

Op 7 april 2017 brengt Deep Purple het nieuwe album ‘inFinite’ uit, de langverwachte opvolger van het in 2013 verschenen ‘NOW What?!’ Met een lyric-video heeft de band ook het eerste nummer ‘Time For Bedlam’ gedeeld. Onlangs kondigde de groep al haar ‘Long Goodbye tour’ aan waarmee ze op vrijdag 2 juni 2017 de Ziggo Dome in Amsterdam aandoet. Voorafgaand aan de release van ‘inFinite’ verschijnt op 3 februari in zeer gelimiteerde oplage de ‘Time For Bedlam’ EP met non-album tracks en niet eerder uitgebrachte opnames.

Het gehele schrijf- en opnameproces met producer Bob Ezrin is gedocumenteerd en toegevoegd aan een aantal versies van het album. De documentaire zal voorafgaand aan de release van het album tijdens diverse fanevents overal ter wereld al worden vertoond. Het zijn unieke opnamen, want nooit eerder konden we ooggetuige zijn van de interacties tussen de bandleden in de studio.

Deep Purple heeft de vele vragen van fans van over de hele wereld die speculeren over de betekenis van ‘inFinite’ en ‘Long Goodbye’ nog niet beantwoord. Zanger Ian Gillan verklaarde wel het volgende:

Deep Purple“If you take it literally you may, quite reasonably, think the ‘Finite’ part of the word describes the life of deep Purple, with a clear beginning and a nebulous end; but what of the ‘in’ bit? The word infinite is a three-dimensional double edged sword. It describes something that goes on forever in all directions; not unlike its temporal equivalent ‘Eternal’ What’s that all about? Stephen Hawking declared (in ‘A brief History of Time’) that, before the Big Bang there was nothing. That would put the kybosh on the idea of our universe being Infinite, as he provides a starting point, which is not acceptable to the concept. So, Hawking’s universe in ‘Finite’; by definition; whether he agrees or not. Ironically, he is quite wrong (scientists always are eventually), therefore the Universe is infinite, which means it will never end, and also means that it never started, and the corollary to that of course is that we don’t exist. There is a metaphysical solution to all this, but it will have to wait until the tour is over because (thanks heavens) there are only 24 hours in a day (for the time being) or 10 hours in a metric day. More on that later…”

Ian Gillan, Roger Glover en Ian Paice zijn de drie leden die onderdeel uitmaken van de band sinds de legendarische ‘Mark II’ periode. De huidige bezetting wordt gecompleteerd door Don Airey (inmiddels zijn vierde album met Deep Purple en bekend door zijn werk met Rainbow, Whitesnake, Gary Moore, Black Sabbath, Judas Priest en Collosseum II) en Steve Morse, die al meer dan twintig jaar in Deep Purple zit en te horen is op zes studioalbums.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ