Joe Cocker overleden

Facebookrssmail

Joe Cocker 2Zojuist is door zijn management bekend gemaakt dat Joe Cocker is overleden aan de gevolgen van longkanker. De Britse zanger had in zijn ruim 40-jarige carriére een aantal grote hits, waaronder ‘With a little help from my friends’, ‘Unchain my heart’, ‘You Can Leave Your Hat On’, ‘You Are So Beautiful’ en ‘Up Where We Belong’. Cocker’s manager Barrie Marshall heeft laten weten dat Cocker een uniek mens was en met zijn dood een enorme leegte achter laat. Joe Cocker is 70 jaar geworden.

Cocker begon zijn carriére in de jaren ’60 en staat bekend om zijn rauwe stem, zijn nogal spastische manier van bewegen tijdens optredens en zijn covers van populaire songs, in het bijzonder die van de Beatles. In Nederland had de zanger hits met onder andere ‘With a Little Help From My Friends’, ‘Delta Lady’, ‘She Came in Through the Bathroom Window’, ‘Feeling Alright’, en ‘Unchain My Heart’. Cocker’s cover van de Beatles’ ‘With a Little Help from My Friends’ behaalde in Nederland de eerste plaats in de Top 40.

Hij mocht diverse awards in ontvangst nemen, waaronder in 1983 een Grammy voor het duet met Jennifer Warnes getiteld ‘Up Where We Belong’ (uit de film ‘An Officer and a Gentleman’ uit 1982), in 1993 mocht hij een Brit Award mee naar huis nemen in de categorie “Best British Male”. In 2007 kreeg hij de titel OBE (Order of the British Empire) uitgereikt voor zijn verdiensten in de muziek.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ