Vanderbuyst stopt er mee

Facebookrssmail

De Nederlandse hardrock-formatie Vanderbuyst kondigt het einde van de band aan. De band werd in 2008 opgericht en kwam in september datzelfde jaar met een demo-EP naar buiten. In de 6 jaren die volgden hebben ze ondermeer 4 platen uitgebracht en een dikke 400 shows door heel Europa (en zelfs China) op hun naam weten te zetten.

Venderbuyst

Hoogtepunten uit hun stormachtige carriere waren er legio. Zo deed de band een 5 weken durende Europese tour met Saxon, speelde support shows van onder andere Judas Priest, Thin Lizzy, Michael Schenker en Steel Panther en deelde het hoofdpodium op Graspop, Hellfest en Bospop met onder andere Ozzy Osbourne, Mötley Crüe, Lynyrd Skynyrd, Blue Oyster Cult, Slipknot en Dream Theater! Daarnaast wist de band haar hardrock ook naar vele mainstreamfestivals te brengen en was men twee maal op Noorderslag, bij De Wereld Draait Door, live bij 3FM en bereikte men met het album ‘Flying Dutchman’ de 33e plek van de Nederlandse Album Top 100.

Er is nog een klein jaar de gelegenheid voor de fans om afscheid te nemen bij één van de concerten. In september 2015 houdt het dan definitief op.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ