Pilod voor het eerst naar Nederland

Facebookrssmail

pilodPilod komt naar Nederland. In November 2013 stelde Pilod haar DIY debuut album “Sunny Forecast” voor, dat warm onthaald werd door zowel muziekliefhebbers als critici in de Belgische, Franse en Spaanse pers. Het album bestaat uit 9 nummers, gaande van het meer poppy “’Read my lips’ tot het hypnotiserende ‘The arrival song’.

De muziek op het album wordt vaak vergeleken met de slow core band Low. Pilod treedt regelmatig op en hecht veel belang aan het creëren van de juiste sfeer. De band speelt met overgave, subtiliteit en laten de muziek ademen. Pilod heeft onder-tussen optredens gedaan in clubs zowel in België als in het buitenland (Frankrijk en Spanje).
De groep componeert sombere, troostende liedjes en maakt gebruik van meerlagige melodieën, intense stiltes en serene uitbarstingen. Het geluid van Pilod wordt gecreëerd door drie laatbloeiers en weerspiegelt de interne stemmingen en tendensen in de band. Invloeden zouden 90’s indie/noise bands kunnen zijn zoals Sonic Youth, Blonde Redhead, Karate, Pavement en Pixies. De stijl wordt soms omschreven als melancholic shoegaze en minimalist indie-rock.

Pilod gaat verder op buitenlands avontuur en doet nu Nederland aan. Pilod treedt in het voorjaar alvast op in Arnhem, Sittard en Breda.

Het album kan je terugvinden op de
soundcloud (https://soundcloud.com/pilod) .(https://www.youtube.com/user/pilodband)

Komende optredens:
21/01 Barville/Gent (BE) met L’heure du malheure
13/02 Trix « We are open Festival »/ Antwerpen (BE) met o.a. The Hickey Underworld
27/02 Ernesto’s/Sittard (NL)
07/03 Brigant/Arnhem (NL)
14/03 Secret show/Leuven (BE)
20/04 JC Biekorf/Heist o/d Berg (BE)
09/05 TBA (BE) met Exit Verse (Geoff Farina)
31/05 Mezz/Breda (NL)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ