Woodstock The Story (Goudse Schouwburg, 09-01-2015)

Facebookrssmail

DSC_9655-01_woodstockIn augustus 1969 werd het wereldberoemde festival ‘Woodstock Music & Art Fair’ gehouden in Bethel, New York state, USA op een weiland van melkveehouder Max Yasgur. Motto van het festival was ‘3 Days of Peace & Music’. Amerika was op dat moment nog in oorlog met Vietnam en de protestliederen hierover, bereikten een groot publiek. Jimi Hendrix bracht uit protest een parodie op het Amerikaanse volkslied.

Op het festival traden 32 acts op waaronder; The Who, The Band, Jefferson Airplane, CCR, Santana, Croby Stills & Nash, Joe Cocker en Janis Joplin. Woodstock werd een festival waar gezamenlijk uitdrukking gegeven kon worden aan de onvrede door voornamelijk de hippie scene.

DSC_9623-01_woodstockAanvankelijk was de verwachting dat er 200.000 bezoekers op het festival af zouden komen. Echter dat werd ruim het dubbele. De voorzieningen waren hier niet op ingesteld, waardoor de noodtoestand over het festivalterrein werd uitgeroepen. Het leger moest er nota bene aan te pas komen om brood en water te verdelen.

Opvallend was, dat ondanks de grote toeloop, het gebruik van alcohol en drugs, er voor die tijd weinig misdaad en geweld was op het festival. Er vielen wel 3 doden: één gerelateerd aan insuline, één door een gesprongen blindedarm en één man was in slaap gevallen en werd overreden door een tractor. Daarnaast werden ook twee baby’s geboren tijdens het festival. Op 18 augustus 1969 kwam er een einde aan 3 dagen sex, drugs en Rock & Roll.

DSC_7484-01_woodstockIn een hernieuwde theater- en muziekshow ‘Woodstock The Story’ worden deze 3 legendarische dagen uit de muziek geschiedenis gepresenteerd .

De show begint al wanneer iedereen nog in de lobby van de Goudse Schouwburg staat. De band komt met muziek de trap af en via de koffiecorner/bar gaat het gezelschap richting de zaal. Terwijl het publiek nog zijn plekje zoekt, is de show al begonnen.

Vanaf het begin tot aan het einde neemt de show je mee terug in de tijd, naar de flower power en de hippie tijd. De show is sterk in elkaar gezet. De humor en de energie van verteller Laurens ten Den is erg aanstekelijk en overtuigend. Hij beperkt zich niet alleen tot het podium, maar gaat ook over het publiek door de hele zaal heen. Zanger Martin van der Starre (Judas in de musical Jesus Christ Superstar) en zangeres Muriel te Loo zetten samen met de band onder leiding van Matthijs van Noort, een energieke rockshow neer. De Joe Cocker en Janis Joplin uitvoeringen zijn geweldig.

DSC_7458-01_woodstockDe combinatie van het vertellen van de muziekgeschiedenis samen met de rockmuziek en de ondersteuning van videobeelden uit 1969, maakt van deze muziek- en theatershow een geslaagde avond. Zingend publiek in de zaal. Op uitnodiging van de band wordt er zelfs gedanst op het podium. Met een gevoel van love & peace gaat het publiek naar huis. Iemand vertelde dat hij zich weer even 15 voelde.

Na alle gebeurtenissen van de afgelopen dagen in Parijs maakt de uitvoering van ‘Woodstock The Story’ deze avond toch wel speciaal en zet je zeker aan tot nadenken.

Peace men!!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ