CD van de Week: The Crown – Death Is Not Dead

Facebookrssmail

the-crown-death-is-not-dead-reviewThe Crown is bij de meeste (death) metal liefhebbers wel bekend. De Zweden hebben inmiddels de nodige bezettingswisselingen achter de rug en deze negende plaat is de eerste plaat die is gemaakt met de teruggekeerde zanger van het eerste uur Johan Lindstrand (sinds 2011 weer terug bij de band). Deze plaat markeert tevens het 25 jarige bestaan van de band en de heren leveren hiermee weer een heerlijk melodieus death/thrash metal album af.

Het album opent met het instrumentaaltje “Reign” en schiet daarna uit de startblokken met de eerste single “Headhunter”. “Iblis Bane” is voor ondergetekende een van de hoogtepunten van het album waarbij je het hoofd maar moeilijk stil kunt houden. Marko Tervonen en Robin Sörqvist leveren heerlijk gitaarwerk af de heren zorgen ook op de rest van de plaat voor lekkere solo’s en groovende riffs. Hierna volgt de Paradise Lost cover “Eternal” die van modern death metal sausje wordt voorzien. Overige hoogtepunten van het album zijn “Speed Kills (Full Moon Ahead)”, “Ride to Ruin” en het instrumentale “Meduseld”. Ook de subtiele verwijzing links onderin op de hoes naar Venoms’ Insert Soul to the Gods Rock and Roll mag nog wel even worden genoemd.

Hoewel 2015 nog maar net is begonnen is dit voor mij al een van de betere melodieuze death metal releases van het jaar! Mede door de goede productie, het lekkere gitaarwerk en brute strot van de teruggekeerde Lindstrand heeft deze plaat al de nodige rondjes in de (virtuele) cd-speler gemaakt en zal ook nog wel even een van de favorieten van het moment blijven in huize van Klei. Ben je een liefhebber van Zweedse melodieuze death metal? Dan is dit zeker een aanrader! (8,5/10) (Century Media Records)

Track Listing
1. Reign
2. Headhunter
3. Iblis Bane
4. Eternal
5. Struck By Lightning
6. Speed Kills (Full Moon Ahead)
7. Herd Of Swine
8. Horrid Ways
9. Ride To Ruin
10. Meduseld
11. Godeater

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ