Sabaton, Delain, Battle Beast, (Melkweg Amsterdam, 15-02-2015)

Facebookrssmail
De  laatste Heroes on Tour Europe 2015 van Sabaton in de melkweg in Amsteradam op 15-02-2015
De laatste Heroes on Tour Europe 2015 van Sabaton in de melkweg in Amsteradam op 15-02-2015

Zondag middag ging ik onderweg naar Amsterdam, om de laatste Heroes On Tour Europe 2015 met special guests Delain en Battle Beast mee te maken. Ik kon merken dat het was uitverkocht, dus ik sloot achteraan in de rij op het Leidseplein. Om 18:30 uur gingen de deuren open om stap voor stap naar binnen te gaan. Eenmaal in The Max binnen was het wachten op de eerste act die rond 19:30 uur begon. Met luid geschreeuw kwam Battle Beast als eerste op en hoe. Je kon zien aan Noora Louhimo en kornuiten dat ze er zin in hadden, met veel grappen en grollen op het podium. Maar Noora overtuigde deze avond meer dan eens weer zo aan het einde van een lange club tour en dat geldt ook voor de andere zangers die avond. Wat een voice heeft deze vrouw! Tussen de nummers door werd er met veel humor gedold met het publiek wat erg aan sloeg en de fans van Sabaton hadden overduidelijk zin in deze avond. Het programma werd daarom ook strak afgewerkt met nummers als Far far Away, Black Ninja, Touch in the Night, Madness, Iron Hand en Out of Control.

 


Daarna was het wachten op Delain dat zou rond 20:15 uur zou opkomen. Delain is opgericht in 2002 door Martijn Westerholt die 2 jaar eerder uit de band Within Temptation stapte vanwege zijn ziekte om vervolgens mettertijd Delain op te richten waar vele muzikanten in hebben gespeeld. Delain is niet meer weg te denken binnen het circuit met als frontvrouw Charlotte Wessels, die duidelijk weet waar ze mee bezig is. Ook deze show was met veel grapjes tussendoor een puike show met 9 fantastische nummers: Mother Machine, Get the Devil Out of Me, Army of Dolls, Go Away, Pristine, Sleepwalkers Dream, Here Got The Vultures, Not Enough, en We Are the Others. Aan het einde van de set kwamen twee roadies van de band op met twee emmers confetti die over de zangeres en gitarist werden gegooid waardoor het op het podium spiegel glad werd en iedereen aan het boenen was op het podium totdat alles er weer af was. Het leek wel een ijsbaan en dat kun je natuurlijk niet hebben zo vlak voordat Sabaton op zou komen.

 

 

En toen was het de buurt aan Sabaton, volgens mij ontplofte de zaal toen zij op kwamen. Vele van hun fans in de zaal waren verkleed als militair van Sabaton, want deze band zingt alleen maar over de oorlog en veldslagen. Frontman Joakim Brodén kreeg het deze avond best te verduren, er werden kledingstukken op het podium gegooid en een roze boa en een roze bril met Nijntje erop. Er werd ook luidkeels gezongen door de fans ”Broek uit op je hoofd! Broek uit op je hoofd!” Hij moest erom lachen en dacht waarschijnlijk “What the Fuck” maar hij beloofde ook om bij het laatste nummer aan hun wens te voldoen en dit heeft hij ook waar gemaakt! Verder liep de show als een trein ondanks wat oponthoud door verschillende dingen die zich op het podium afspeelden zoals iemand die halverwege een gitaar kwam brengen in een groen mannenbadpak waarbij de kont bloot bleef. Tja het was echt een feest deze avond in de Melkweg en ik kan niet wachten om ze weer te zien op `Into the Grave` in Leeuwarden. Hun setlist was zoals altijd : Ghost Division, To Hell and Back, Carolus Rex, The Carolean’s Prayer (in het Zweeds), Gott Mit Uns (in het Zweeds), 40:1, 7734, Resist and Bite, Far from the Fame, Swedish Pagans, Uprising, Night Witches, Primo Victoria en Metal Crüe. Ik, en velen met mij, ging met een lekker gevoel huiswaarts. Wat een vette avond was dit weer met een mooie afsluiter!

 

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ