The Night Flight Orchestra – Aeromantic

Facebookrssmail
The Night Flight Orchestra - Aeromantic

The Night Flight Orchestra is een Zweedse (Hard-)Rock band opgericht in 2007 door zanger Björn Strid en gitarist David Andersson die bezig waren met een Amerikaanse tour met hun melodieuze Death Metal band Soilwork. Ook bassist Sharlee D’Angelo verdient zijn brood in een ook niet onbekend melodieus Death Metal bandje genaamd Arch Enemy. Ook King Diamond heeft van zijn diensten gebruik gemaakt. Fans van bovengenoemde bands kunnen deze schijf met een gerust hart links laten liggen want met Death Metal heeft The Night Flight Orchestra in de verste verte niets te maken. The Night Flight Orchestra speelt muziek diep geworteld in de jaren 80.

Hoofdbestanddeel van de nummers is (Hard-)Rock/AOR maar ook Elektro Pop, Disco en Progressieve elementen komen terug in de nummers. Hun debuutalbum ‘Internal Affairs’ verschijnt in 2012 op het Italiaanse label Coroner Records. The Night Flight Orchestra maakt pas in 2013 hun live debuut. Oorzaak hiervan zijn de drukke schema’s van Soilwork en Arch Enemy. In 2016 tekent The Night Flight Orchestra bij Nuclear Blast Records en hun 3e album ‘Amber Galactic’ komt op dit label uit in 2017. Dit album wordt genomineerd voor een Zweedse Grammy Award in de categorie beste Rock/Metal album. Het navolgende ‘Sometimes The World Ain’t Enough’ komt uit in juni 2018 en wordt net als voorganger ‘Amber Galactic’ voor een Zweedse Grammy Award in de categorie beste Rock/Metal album. ‘Aeromantic ‘ is dus het 5e album en het 3e album wat ze uitbrengen op Nuclear Blast Records.

Ruim een uur lang krijgen we te horen wat we ook al kennen van de voorgaande albums, namelijk uitstekend gespeelde muziek met een jaren 80 vibe. Het gitaarspel doet me erg denken aan Survivor en dat bedoel ik als compliment. Maar het is niet alleen Rock wat de klok slaat. The Night Flight Orchestra combineert moeiteloos disco met Rock op ‘If Tonight Is Our Only Chance’ een nummer met een hoog ABBA-gehalte en 1 van de betere nummers van het album. Andere nummers die ik er uit wil lichten zijn ‘Golden Swansdown’ een echte jaren 80 Rock Ballad waar Foreigner jaloers op zou worden. ‘Transmissions’ waarin Rock en Elektro Pop hand in hand gaan en waarin zelfs violen verwerkt zijn. En absoluut hoogtepunt van Aeromantic’ de Up-Tempo Rocker ‘Divinyls’ met een refrein wat na 1x luisteren de hele dag in je hoofd blijft hangen.

Is The Night Flight Orchestra vernieuwend en origineel? Het antwoord is nee. Is dit erg? Het antwoord is wederom nee. The Night Flight Orchestra is een band die het beste van wat de jaren 80 ons heeft geboden combineert in hun muziek en dat doen ze verdomd goed en met hoorbaar veel plezier. Een ieder die houdt van muziek met een jaren 80 vibe en/of het voorgaande werk van deze band goed vond kan ‘Aeromantic’ blind aanschaffen. (89/100) ( Nuclear Blast Records)

Tracklist

1 Servants Of The Air (6:28)
2 Divinyls (3:45)
3 If Tonight Is Our Only Chance (3:13)
4 This Boy’s Last Summer (4:00)
5 Curves (4:05)
6 Transmissions (5:44)
7 Aeromantic (4:13)
8 Golden Swansdom (4:16)
9 Taurus (2:55)
10 Carmencita Seven (6:13)
11 Sister Mercurial (3:45)
12 Dead Of Winter (6:08)

Line Up

Björn Strid – Vocals
Sharlee D’Angelo – Bass
David Andersson – Guitar
Richard Larsson – Keyboards
Jonas Kallsback – Drums
Sebastian Forslund – Guitar
Backing Vocals by Anna Brygard & Anna-Mia Bonde      

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ