In This Moment (Tivoli Pandora – Utrecht, 26-02-2015)

Facebookrssmail

In This Moment staat op deze donderdagavond op de planken in de Pandora zaal van Tivoli Vredenburg ter promotie van de nieuwe plaat Black Widow met de Black Widow tour. Als support acts zijn het Amerikaanse Starset en het Engelse Fearless Vampire Killers mee op sleeptouw genomen.

Helaas kwam ondergetekende te laat binnen om Starset mee te pakken, dus de avond start met de Fearless Vampire Killers uit Beccles (UK). De band kent een nogal rommelige start waarbij ze worden geplaagd door materiaalpech (gitarist) en een slechte geluidmix waarbij gitaarpartijen niet goed uit de verf komen. Het geluid van de band doet me wat denken aan een mix van My Chemical Romance en Bullet For My Valentine, maar dan wat poppy-er. Er volgt nog een cover van Elton Johns’ I’m still standing, waarna de zanger en de gitarist nog even van rol wisselen. Ondanks dat lijkt de band (op een paar fans direct voor het podium na) niet echt indruk te maken op de zaal en kan met een beleefdheids applaus weer vertrekken.

In This Moment 5 - kopieHierna wordt een wit doek met daarop een grote zwarte weduwe opgetrokken voor het ombouwen van het podium. Als de intro wordt gestart, worden we door Maria welkom geheten en gevraagd om niet alleen te kijken naar de show, maar onderdeel te worden van de show. Als het doek valt en de intro van de nieuwe plaat ‘The Infection’ wordt gestart terwijl de twee Blood girls (Danseressen) hun ding doen. Dan komt Maria op uit de grote kleedkamer die midden op het podium is gesitueerd en wordt er afgetrapt met de single ‘Sick Like Me’. Het geluid is dik in orde en de band speelt de nummers erg strak als een geoliede machine.

Maria heeft in diverse interviews laten weten dat ze het visuele aspect van de show erg belangrijk In This Moment 12vindt en dat is te merken. Tussen elk nummer door is er wel een verkleedpartij wat naar mijn mening de vaart wel heel erg uit het optreden haalt. De show is vooral om mevrouw Brink heen gebouwd en elk nummer is voorzien van een eigen bijpassende choreografie. Mede hierdoor is er voor de band weinig ruimte voor improvisaties of wijzigingen in de setlist.
De band is door de de centraal geplaatste onstage kleedkamer naar de zijkanten van het podium verdrongen en krijgt eigenlijk alleen halverwege de show hun momentje. Hierin wordt er een instrumentale mix gespeeld van Metallica’s ‘For whom the bell tolls’, Slayers ‘Angel Of Death’ en ‘Cowboys From Hell’ van Pantera. Hierna volgt nog een korte drumsolo, waarna de laatste twee songs van de setlist worden gespeeld. Vervolgens komt de band nog terug voor een laatste toegift ‘Blood’.

Zoals gezegd ligt de nadruk van de show vooral op het visuele aspect en lijkt het soms alsof de muziek meer bijzaak is. Songs van de eerste albums komen helaas niet voor in de setlist en de nadruk ligt op de laatste twee albums. De verkleedpartijen tussen de nummers door hadden wat mij betreft achterwege mogen blijven, omdat ze zoals gezegd teveel de vaart uit het optreden halen. Deze tijd kan wat mij betreft beter worden besteed in wat extra nummers voor de set. Het zal de fans echter een zorg zijn, want die hebben een prima uurtje gehad in de Maria Brink show!

Setlist:

The Infection
Sick Like Me
Black Widow
Adrenalize
Sex Metal Barbie
Burn
Into The Light
Metallica, Slayer, Pantera medley (For Whom The Bell Tolls, Angel Of Death, Cowboys From Hell)
Drum Solo
Big Bad Wolf
Whore

Blood

Foto’s © Armelle van Helden – Rockmuzine

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ