NanowaR of Steel doet Baroeg uit zijn voegen barsten

Facebookrssmail

Het is woensdag 12 april als het Italiaanse NanowaR of Steel met zijn ‘Eeath to False Tours’ tour in Baroeg komt laten zien hoe een tour van een echte metalband er aan toe gaat. De metalen van deze heren worden ondersteund door landgenoten Frozen Crown.

De deuren van het uitverkochte Baroeg zijn al een uur open als Frozen Crown de avond opent, wat de vulling van de zaal alleen maar ten goede komt. De band speelt een set die muzikaal goed in elkaar staat. De mix is ook lekker, waarin alle instrumenten goed tot hun recht komen. Het enige nadeel is wellicht de getriggerde kickdrum die niet helemaal matcht bij de rest van de sound. Tijdens de set vormt zich soms al een lichte pit, maar deze houdt niet echt aan. De band brengt niet al te veel interactie mee, maar weet er mede dankzij de goede aankleding een entertainende show van te maken.

Het is een korte pauze tot NanowaR of Steel het podium betreedt. De avond staat in het teken van het recent uitgebrachte ‘Dislike to False Metal’ album en de band opent dan ook met de opener hiervan, ‘Sober’. De heren zijn duidelijk in hun element op het podium en weten het publiek perfect te vermaken met hun podiumperikelen. Het geheel spreekt duidelijke taal: NanowaR is hier om een feestje te bouwen. Van de extra pakjes zoals de Barbagianni en het Cthulhu hoofd tot een Wall of Love (wall of death maar knuffelen ipv moshen) op Careless Whisper, met als kers op de taart een crowdsurfend bijzettafeltje tijdens Valhalleluja, alles voegt toe aan het vermaak wat de show brengt. Gedurende de set start het publiek meerdere malen een mosh pit en wordt er luidkeels mee gezongen op de muziek die van het podium af schalt.

Een ding moge duidelijk zijn na hoeveel shows NanowaR of Steel heeft uitverkocht op deze tour; de heren moeten volgend jaar duidelijk grotere podia gaan boeken!

Foto’s (c) Megan Keijzer

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ