Di-rect (Theaters Tilburg, 26-03-2015)

Facebookrssmail

Op donderdag 26 maart 2015 trok de band Di-rect met de ‘Daydreams tour’ naar Theaters Tilburg. De theatertournee, die in het teken staat van het nieuwe album ‘Daydreams in a Blackout’, werd in Tilburg door het publiek met open armen ontvangen. De altijd pittoreske schouwburg van Tilburg veranderde dan ook voor één avond in een heuse rocktempel.

Di-rect-4-700x463De band Di-rect werd in 1999 opgericht door Jamie Westland, Frans van Zoest, Bas van Wageningen en Tim Akkerman. Laatstgenoemde leadzanger verliet in 2009 de band, waarop de groep door middel van het televisieprogramma ‘Wie is Di-rect’ op zoek ging naar een nieuwe zanger. Het werd Marcel Veenendaal, waarna ook toetsenist Vince van Reeken aansloot bij de band. In deze formatie wist de band wederom vele hits te scoren, terwijl oud leadzanger Tim Akkerman zichzelf als soloartiest op de kaart zet. De rockband Di-rect is tot op de dag van vandaag nog altijd in deze formatie actief en bracht in april 2014 een nieuw album uit genaamd ‘Daydreams in a Blackout’. In Tilburg speelden de heren de een na laatste voorstelling van deze energieke tournee.

Intiem
Als het zaallicht dooft valt er een lange stilte in de theaterzaal van Tilburg, het ongeduldige publiek wacht af en vraagt zichzelf af wat hen te wachten staat. Een doorgewinterde concertbezoeker zou na de lange stilte een knallende opening verwachten, deze blijft echter uit. De Hagenezen hebben gekozen voor een rustige opening van dit theaterprogramma. Leadzanger Marcel Veenendaal opent de avond met het welbekende ‘Natural High’. Hierbij loopt hij het toneel op waarop hij een kamerlamp aanknipt en het publiek laat genieten van zijn authentieke stem. De rest van de band sluit hierbij een voor een aan totdat de volledige formatie compleet is. De mannen weten hiermee op zeer intieme wijze het ijs te breken voor het Tilburgse theaterpubliek. Diezelfde intimiteit blijft de eerste helft van de voorstelling centraal staan. De mannen nemen het publiek mee door de loopbaan die zij samen in deze formatie doorlopen hebben. Ze brengen liedjes van de drie albums ten gehore die zij de afgelopen jaren samen opgenomen hebben. In chronologische volgorde worden zowel de ‘klassiekers’ als de nieuwe hits ten gehore gebracht. Net voor de pauze wordt op zeer intieme wijze het nummer ‘All In Vain’ van het nieuwe album gezongen, waarop het publiek ontspannen de pauze ingaat.

Hoog tempo
De ontspannen sfeer verdwijnt bij aanvang van de tweede helft. Al snel wordt het publiekDi-rect-5 uit de stoelen gehaald, om daar vervolgens de rest van de avond niet meer in te belanden. Het intieme decor is omgeruild voor een concertsetting waar de Haagse rockers maar al te graag een feestje bouwen. Hits als ‘This Is Who We Are’, ‘Hold On’ en ‘Times Are Changing’ passeren in hoog tempo de revue, waardoor een heerlijke sfeer ontstaat en het ijzige theaterpubliek eindelijk begint te ontdooien. De avond wordt haast even intiem afgesloten als dat deze is begonnen. Marcel Veenendaal spreekt nog een woord van dank naar het theaterpubliek en zijn mannen achter hem op het toneel. “Ik geniet van alle momenten samen met de jongens, bedankt daarvoor” aldus Veenendaal.

Buiten dat Di-rect zelf heeft genoten is duidelijk te merken dat het publiek ook heeft genoten van de muzikale vertoning van de vijf mannen. En terecht, een feestje is het immers echt wel geweest!

Foto’s: Marjan Ooms – Archief Rockmuzine
Verslag: Sebastiaan Oeijen

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ