Sick Of It All & Saxon (Paaspop – Schijndel, 04-04-2015)

Facebookrssmail

Sick Of It All
Sick_Of_It_All-1H6A7261Sick of it All werd in 1986 in New York opgericht en is een van de toonaangevende bands in de hardcore punk scene van de Amerikaanse oostkust. Tijdens haar lange carrière is de band gestaag albums uit blijven brengen waardoor ze ook nu nog relevant zijn voor de hardcore en punk liefhebbers van de jongere generatie.

Het publiek in de Phoenix is dan ook behoorlijk gemêleerd, ouwe Sick_Of_It_All-1H6A7304punkers, een enkele fiere hanenkam en jongere skaters komen samen in de behoorlijk grote moshpit. Aan de bandleden lees je hun leeftijd niet af, vol enthousiasme stuiteren ze over het podium terwijl ze hun knetterstrakke riffs op het publiek afvuren. Zanger/rapper Lou Koller spuwt zijn teksten letterlijk op het publiek af.

De grootste hit van de band ‘Built To Last’ is Sick of it All op het lijf geschreven. Topshow om een lange dag Paaspop uit je lijf te moshen!

Saxon
Saxon-1H6A6916Als je voor Saxon de Phoenix tent binnenloopt vallen er gelijk twee dingen op, een gigantische backdrop met de bandnaam in haar karakteristieke typografie én het mega drumstel met dubbele bassdrum en een eindeloze hoeveelheid trommels en cymbalen. Dat moet een traditionele heavy metal band zijn. Saxon is al in 1976 opgericht en is een exponent van de British New Wave of Heavy metal, samen met onder andere Iron Maiden en Mötorhead. Zanger Biff Byford en gitarist Paul Quinn zijn de enige twee leden van de originele bezetting die nog in de band zitten. De band heeft doodleuk dit jaar nog een nieuw album uitgebracht, ‘Heavy Metal Thunder’.

Het publiek in de Phoenix is ook opvallend veel ouder dan bij de overige shows. Vooral mannen, vaak in vale Saxon-1H6A6946Saxon of Judas Priest t-shirts staan de hele show te luchtgitaren en brullen alle teksten letterlijk mee.

En toch is het geen nostalgische show, de drums donderen, de bas gromt en de riffs van de beide gitaristen zijn messcherp. Zanger Biff is wel wat strammer en kan de hele hoge noten niet meer halen, maar dat maakt hij ruimschoots goed met zijn podiumpersoonlijkheid. Hij is het waar het in Saxon om draait. Uiteraard komen de grootste hits uit de lange carrière van de band voorbij tot groot genoegen van de fans in het publiek. Maar ook ‘Heavy Metal Thunder’ van het nieuwe album gaat erin als Ketellapper. Het publiek wordt toch het meest enthousiast van klassiekers als ‘747 Strangers in the Night’, ‘Wheels of Steel’ en ‘Princess of the Night’.

 

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ