Surf City – Jekyll Island

Facebookrssmail

Surf City Jekyll IslandSurf City is een jonge band uit New Zeeland en beschrijft hun muziek als spsychgaze. Deze samentrekking van psychedelic en shoegaze dekt de lading heel aardig. Jekyll Island is, na ‘Kudos’ (2010) en ‘We Knew It Was Not Going To Be Like This’ (2013), hun derde plaat.

Het eerste dat opvalt bij het beluisteren van deze plaat is de enorme hoeveelheid reverb. Deze manifesteert zich vooral op de toetsen van Jamie Kennedy en op de zang van Davin Stoddard. In veel gevallen kan zo’n bak galm het geluid flink verpesten, maar toch weten alle instrumenten goed overeind te blijven in de mix.

Ondanks de simpele, poppy structuren, weten veel nummers toch hun eigen gezicht te behouden. Zo begint het nummer ‘Jekyll Island and the Psycosphere’ met een keyboardlijn die duidelijk door the Who is geïnspireerd, om vervolgens te veranderen in één grote psychedelische LSD­trip. Het daarop volgende ‘Hollow Veins’ klinkt dan weer als een van de rustigere nummers van The Ramones.

Een opvallend nummer is het catchy ‘Leave Your Worries’. Het simpele riffje graaft zich meteen in in je geheugen. Ook de met delay aangesterkte melodieën van ‘Jesus Elvis Coca Cola’ zijn moeilijk kwijt te raken.

Al met al is Jekyll Island een lekkere voorbereiding op de zomer, zeker nu het weer het nog even af laat weten. De soms iets wat valse zang zal niet voor iedereen weggelegd zijn en niet alle nummers zijn even sterk, maar dat mag de pret op dit afwisselende album niet drukken. (7/10)(Fire Records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ