Paaspop dag 1 (Schijndel 03-04-2015)

Facebookrssmail

paaspop-logoPaaspop is vrijdagavond van start gegaan en RockMuZine is aanwezig om verslag te doen van de ontwikkelingen. Op het programma staat een keur aan artiesten in verschillende stijlen, maar wij kozen natuurlijk voor een programma vol rock!

Sunday Sun
Sunday Sun opent het rockdeel van het festival vrijdag in de Jack Daniel’s zaal. Sunday Sun, het kwartet dat in 2014 pas echt bij het grotere publiek bekend is geworden door de track ‘I Call You Honey’, speelt het publiek plat. De heren gaan er helemaal voor en de volle zaal zong luidkeels mee. De hits ‘I Call You Honey’ en ‘Sunday Morning’ werden goed ontvangen. Sunday Sun heeft het dit paasweekend druk met optredens op verschillende paasfestivals maar staat ook later in het jaar op grotere podia zoals op het Indian Summer Festival. 2015 Gaat het jaar worden van de definitieve doorbraak van dit viertal, dat is zeker.

Fiddlers Green
Wie Fiddler’s Green voor het eerst hoort kan zich niet voorstellen dat dit een Duitse band is. Ze klinken bijna Ierser dan Iers. Je kan ze wellicht vergelijken met bands als the Pogues en Flogging Molly. Fiddlers Green bestaat dit jaar alweer 25 jaar, maar dat doet geen enkel afbreuk aan hun energie en enthousiasme. De roadie van de band komt als een echte Schotse oerman in kilt met staf als eerste het podium op om de band aan te kondigen, waarna de bandleden het podium betreden en het feest kan losbarsten.

Met een mix van traditionele instrumenten, viool, banjo, ukelele en accordeon en bas, drums en gitaar speelt het zestal een soort Ierse folk on speed. Direct al bij het eerste nummer ontstaat er voor het podium een moshpit, die naarmate de show vordert alleen maar groter wordt. De Jack Daniel’s tent staat mee te schudden met het springende publiek. De band doet er alles aan om het vuurtje in de zaal verder op te stoken en met name in ‘Never Hide’ brult het publiek massaal met gebalde vuist de titel van het nummer mee. Fiddler’s Green is een ideale band voor Paaspop! Het optreden is dan ook een groot feest en de zaal is gegarandeerd tevreden na hun opwindende mix van folk, country en punk.

The Blues Pills
Deze internationale band (twee Amerikanen, Zweedse en een Fransman) werd in 2011 opgericht. Het viertal vond elkaar in hun liefde voor de seventies psychedelische rock.En dat is wat de band speelt; en hoe!
Knetterhard met zwaar psychedelische gitaarsolo’s van de piepjonge gitarist. De zangeres is de entertainer van de band en zij weet met haar enthousiasme en geweldige stem het paaspoppubliek voor zich te winnen. Mijn buurman Gerald in het publiek dicteert mij om op te schrijven “dat de zangeres heel expressief is”. En daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. Blues Pills is een topband, als ze dan ook nog een geweldige Tony Joe White cover spelen met uitgebreide jams is het voor mij nu al één van de verrassingen van Paaspop 2015.

Rock Roll Circus
Rock Roll Circus is precies zoals de naam zegt. Een circus voor de volwassene. Zes enge clowns die de muziek verzorgen en een aantal circusartiesten voor de vermaak. Het zijn covers van bekende nummers dus goed mee te zingen maar het is o zo druk in de Loco Royale, met recht een gekkenhuis te noemen.

Truckfighters
Truckfighters is naast Volvo en Ikea het beste wat Zweden heeft voort gebracht volgens velen. Zanger/bassist Ozo is zichtbaar blij om te mogen spelen op Paaspop en dat laat hij ook met woorden weten. De rockers breken de hele Jack Daniel’s Stage af met een retestrak optreden. Er wordt alles uit de kast gehaald om het publiek waar te geven voor het gedrang in de zaal. ‘Mind Control’ veroorzaakt een kleine aardbeving op de Brabantse gronden en de moshpit groeit per minuut. Buiten mag het fris zijn maar binnen druppelt het zweet van de voorhoofden, ook van de bandleden. Dat krijgt de Ikea alleen voor elkaar bij het bouwen van een boekenkast.

Kensington
Kesington mocht de Paaspop vrijdag afsluiten. Veel kon er niet misgaan want al vanaf openingsnummer ‘All for Nothing’ had de band de Apollotent volledig in hun zak. Alle grote hits werden gespeeld, en zo konden de duizenden fans meezingen met o.a ‘War’, ‘Streets’ en ‘Done With It’. Vanaf de eerste minuut werd er volop geknald en het publiek zong, klapte en danste dolenthousiast mee. Dat de heren er een feestje van kunnen maken blijkt wel zodra hun performance tegen het einde begon te lopen. De bezoekers van Paaspop konden er geen genoeg van krijgen en zelfs na twee toegiften zagen zij Kensington niet graag van het podium verdwijnen. Een onvergetelijke afsluiter van de eerste festivaldag van dit seizoen was het gevolg daarvan.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ