Progrockband Riverside komt naar nieuwe grote zaal van 013

Facebookrssmail

De geliefde Poolse progrockband Riverside komt naar de nieuwe grote zaal van 013. De band zit momenteel in de studio om het zesde album ‘Love, Fear And The Time Machine’ af te maken en dat album brengt ze op zondag 18 oktober naar Tilburg. Tickets kosten € 27 (excl. servicekosten) en gaan vanaf dinsdag 28 maart om 10:00 uur in de voorverkoop.

Riverside_staandMet de eerst drie albums, samen ook wel bekend als de ‘Reality Dream’-trilogie, wist Riverside al snel indruk te maken in de progrock-wereld. Met technische en ijzersterke progressive rock met metal-invloeden kregen de vier Polen al snel een ruime fanbase. Met het vierde album ‘Anno Domini High Definition’ (2009) wisten ze dit te consolideren. De heren stonden toen al voor een volle grote zaal in 013.

Wat niemand toen wist, was dat Riverside hun beste werk nog moest maken. Dat volgde in 2013 met het album ‘Shrine Of New Generarion Slaves’, hun laatste album tot op heden. Hierop verdwenen de laatste metalinvloeden en met wat meer uitgebalanceerde aanpak, kan het album zo tussen de beste platen van genre-grootheden als Anathema en Porcupine Tree staan. Kortom: Riverside is in topvorm. Later dit jaar komt het nieuwe album ‘Love, Fear And The Time Machine’ uit en dit album brengt ze ook naar de vernieuwde grote zaal van 013. Support is er van The SixxiS en Lion Shepherd.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ