PUBLIC IMAGE LTD (PiL) met nieuw album naar Amsterdam

Facebookrssmail
De Britse postpunkband Public Image Ltd (PiL) komt 7 oktober naar Amsterdam voor een eenmalig concert in Paradiso. Enkele weken eerder, op 4 september, verschijnt namelijk hun 10e studio album ‘What The World Needs Now…’
 
Met ‘What The World Needs Now’ volgt PiL het zeer succesvolle ‘This is PiL’ uit 2012 op, het toen eerste album sinds 17 jaar. De opener van de langspeler en tevens lead single ‘Double Trouble’ komt op 21 augustus uit. Op deze 10″ uitgave staat op de B-kant ook het nummer ‘Betty Page’ dat eveneens afkomstig is van het nieuwe album, en de bonustrack ‘Turkey Tits’.
PiLPiL is opgericht in 1978 en wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke en vernieuwende bands aller tijden. Het wordt het nieuwe project van John Lydon, de legendarische frontman van de evenzo vermaarde Sex Pistols die hij eerder dat jaar verlaat. Na verschillende personele wisselingen, bestaat de Londense groep tegenwoordig verder uit gitarist Lu Edmonds, drummer Bruce Smith (The Pop Group, The Slits) en bassist Scot Firth (Elvis Costello, Steve Windwood, John Martyn).
De kaartverkoop start op donderdag 21 mei om 10:00 uur. Kaarten zijn te bestellen via de website van Paradiso.
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ