Dream Theater voor integrale uitvoering ‘Images and Words’ naar 013

Facebookrssmail
Dream Theater
Foto (c) Armelle van Helden, www.ArmellevanHelden.nl

Dream Theater komt op woensdag 8 februari 2017 naar 013 in Tilburg voor een bijzondere show. De gevierde Amerikaanse progressieve hardrock/metalband zal ter gelegenheid van het 25-jarige jubileum van zijn album ‘Images and Words’ deze klassieker integraal spelen tijdens een exclusieve NL show onder de titel ‘Dream Theater – Images, Words & Beyond’. De band stond eerder al in 2014 in een uitverkocht 013 en begin dit jaar nog akoestisch in Carré.

Wie Dream Theater zegt, zegt natuurlijk ‘Images and Words’. Dit album uit 1992 waarop frontman James LaBrie debuteert, is de doorbraakplaat waarmee de sympathieke band in dat jaar tot de eredivisie van de hardrock-metal toetreedt en daar een kwart eeuw later nog immer in de top staat. Die rotsvaste positie dankt het prog gezelschap aan zowel een intimiderende discografie als aan een ijzersterke live-reputatie. De band zoekt op het razend knappe (en technisch hoogstaande maar tegelijk opvallend toegankelijke) ‘Images and Words’ muzikale grenzen op en excelleert met acht overdonderende songs die samen een klein uur duren en waar ruimte is voor prog, metal, hardrock, symfo en zelfs funk en jazz. Tot op de dag van vandaag is deze mijlpaal de meest commercieel succesvolle langspeler van de band – met openingstrack ‘Pull Me Under’ als enige top-10 hit tot nu toe.

Een band van het formaat Dream Theater staat normaliter in grote zalen zoals bijvoorbeeld de HMH in Amsterdam. Het is dus een uitgelezen kans voor fans en liefhebbers om de band opnieuw in een “intieme” zaal als 013 te zien. Naast de integrale uitvoering van ‘Images and Words’ zullen de progkoningen uit New York uiteraard ook overige nummers uit hun imposante oeuvre ten gehore brengen. Dream Theaters meest actuele wapenfeit is het studio-album ‘The Astonishing’ dat begin dit jaar uitkwam.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ