Metalcon, Dag 1 (Musicon Den Haag, 23-05-2015)

Facebookrssmail

Zaterdag 23 mei, eindelijk de dag van Metalcon 3. De afgelopen twee edities waren steeds uitverkocht waarop Dennis Kuiper (red: organisator van Metalcon) besloot om er een tweedaags evenement van te maken. Te enthousiast? Uitverkocht was het toch net niet maar dat valt niet meer op. Ligt het aan mij of zijn er steeds meer evenementen niet uitverkocht? Overkill aan aanbod? Kritische muziekliefhebbers of een kwestie van de euro’s?? De weg naar Musicon in Den Haag verliep relatief snel ondanks de drukte op de weg door het Pinksterweekend. Parkeren in Den Haag is echter waardeloos en erg kostbaar, maar we gaan een dag tegemoet met 8 bands dus niet zeuren!

1 variscythe 23-5-2015Variscythe mag openen; Het publiek is er nog amper en dat zie je soms toch wel terug in de performance van de band. Bij Grim Ordeal had de band het publiek nog niet lekker mee en het boeide mij ook niet heel erg. Er stond een band op het podium maar interactie met het publiek was er niet. Ook het geluid was niet optimaal; Veel gepiep wat het ook niet aantrekkelijk maakte. Hierna kwam Spartan, uit Haarlem, het podium op. Het publiek kwam los en het werd zowaar gezellig. De kop was er af en het feest kon beginnen. Zanger Jeffrey vertelde dat dit voorlopig de laatste show was. Er zou een video opgenomen gaan worden en begin december komt er een cd uit. Ook gaan ze in oktober een week op tour met Cadaveria.

4 cliteater 23-5-2015Cliteater was nummer vier op het podium. De naam doet denken aan hongerige mannen. Nu gingen echt de remmen los en zelfs de headbangers in de zaal mochten het podium op. Ook de twee opgeblazen plastic krokodillen moesten het ontgelden. (ze hebben de avond uiteindelijk niet overleefd). Langzaam maar zeker werd de geur in de zaal anders en plakte het publiek aan de vloer vast. Tijd voor Ethereal en de voorste drie rijen werden gevuld met wapperende lange haren. Kom alleen niet aan de microfoon van Bjorn (bassist van Ethereal) want hoe dronken je ook bent, hij vindt dat dus echt niet leuk, dat merkten we duidelijk.

7 dictated 23-5-2015Na Ethereal was het eindelijk tijd voor vrouwen op het podium. Tijd voor Dictated met Sonja en Jessica. Tijdens het eerste nummer valt de stroom weg en is het op de drums na stil op het podium. Tja, bier en stopcontactdozen op het podium gaan nu eenmaal niet goed samen. Leren ze hier wat van? Nee dus, maar daar komen we nog op terug. Na hun avontuur in Ierland zijn er alweer plannen voor Engeland, het buitenland is blijkbaar ook gek op Dictated. Na de stroomstoring een kortere versie van de setlist maar het mag de pret niet drukken. Moet het podium nog even op om drummer Frank een drukstok te bezorgen omdat het met één stok toch niet zo lekker speelt en dan is het alweer tijd voor The Monolith Deathcult: als een trein. Een drijvende beat waar je gewoon in mee getrokken wordt en dat merk je ook weer duidelijk als je weer tegen het podium aangedrukt wordt. Tijd voor de laatste band van dag 1: Sinister! Reizen de halve wereld af voor hun enthousiaste fans en zetten ook Den Haag weer in twee minuten op z’n kop. Als de set gespeeld is worden ze teruggefloten voor een toegift en die komt er… nou ja een halve. Tijdens de eerste toegift (er staan er twee op de setlist) valt de stroom weer uit. Okee, gitaren af en naar de bar. Ik sla de bar over: morgen nog een dag!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ