Nieuw Motörhead album op komst

Facebookrssmail

De mensen die dachten dat Lemmy en consorten het na veertig jaar wel rustig aan zouden gaan doen, hebben het goed mis. De Motörhead kondigde gisteren zijn 22e album, ‘Bad Magic’, aan.

motorheadHoewel de band het live de afgelopen paar jaar wat rusiger aan deed, vooral door de gezondheidsproblemen van Lemmy, belooft Motörhead op ‘Bad Magic’ weer ouderwets los te gaan. Het album is, voor het eerst in het Kilmister/Campbell/Dee tijdperk, live in de studio opgenomen. Op het nummer The Devil krijgt de band ondersteuning van Queen gitarist Brian May. Daarnaast staat er met Until The End zelfs een ballad op het album. Ook gooit Motörhead nieuwe olie op het Rolling Stones nummer Sympathy for the Devil.

Bad Magic komt 28 augustus uit. In die periode begint de band ook aan een Amerikaanse tournee met onder andere Anthrax en Slayer. Tussen 28 september en 2 oktober is de band te bewonderen op de tweede editie van de Motörboat cruise, met naast eerdergenoemde bands onder andere Suicidal Tendencies, Hatebreed en Exodus. Op 15 November gaat de europese tournee van start in Le Zenith in Parijs. De tournee wordt op 6 december in Helsinki afgesloten. Meer data worden spoedig bekend gemaakt. Of de band ook Nederland aandoet is niet bekend.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ