Architects op eerste editie Headbangers Parade

Facebookrssmail

Headbangers Parade is dé nieuwe naam in de heavy scene. Het festival zal op 15 januari voor de eerste keer neerstrijken in MAINSTAGE Den Bosch met een eigentijds programma van prog, metal en core. Het festival was oorspronkelijk gepland in mei van dit jaar, maar omdat headliner Architects hun tour uitstelde, vindt het nu in januari plaats.

Met een dikke knipoog naar het jaren negentig programma ‘Headbangers Ball’ brengt Headbangers Parade allerminst alleen maar hits uit diezelfde jaren negentig. Met een eigentijds programma, ruimte voor nieuwe geluiden, maar ook voor gevestigde namen verstevigt het festival de fundering van de rock- en metal-scene in ons land.

De Britse metalcore band Architects is de headliner en aandachtstrekker van het evenement en zal Headbangers Parade afsluiten. De band speelde eerder al in een uitverkocht 013 (2018) en in AFAS Live (2019) en komt nu voor een exclusieve Benelux show naar Den Bosch. 

Naast afsluiter Architects zal ook de progressieve metalband TesseracT voor een exclusieve Nederlandse show zorgen. Sleep Token, Ghostkid, Northland, Molybaron en het Belgische Stake maken de lineup compleet.

Een mooie,gevarieerde lijst aan namen waarmee Headbangers Parade gelijk de toon zet als veelzijdig metalfestival. Hopelijk zullen na deze eerste editie nog vele volgen. 

Headbangers Parade start rond het middaguur en is om 23 uur afgelopen, zodat ook bezoekers die met het openbaar vervoer komen nog een trein kunnen halen. De MAINSTAGE ligt op zo’n tien minuten lopen van het station.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ