Sacred Reich: Louter blije gezichten in Dynamo

Facebookrssmail

Op zaterdag 5 augustus was Dynamo in Eindhoven weer het toneel van een old school thrash metal show. Sacred Reich is weer eens op tour en dit keer in verband met de 30ste verjaardag van het debuut album ‘Ignorance’. Vorig jaar stond de band op Dynamo Metal Fest en maakte daar indruk, reden genoeg om de clubshow in Dynamo bij te wonen. Sacred Reich krijgt op deze avond support van het Limburgse Probation en de Indiase band Kryptos.

Het Limburgse Probation is een jonge band opgericht in 2016. De band bracht een jaar geleden een demo uit met een vijftal nummers en maakt inmiddels onderdeel uit van de Loud Noise stal. Probation brengt een variant van sludge metal en hardcore, een niet alledaagse variant die resulteert in snelle nummers met loodzware, trage passages. De zaal in Dynamo is nog matig gevuld wanneer de Limburgers aftrappen, veel bezoekers houden zich nog even schuil aan de bar. Probation heeft daar maling aan en onder aanvoering van zanger bassist Gary vuurt de band de nummers af op het publiek. Gary is er één van “niet zeuren maar poetsen” en zorgt ervoor dat het tempo in de show blijft. Fraaie nummers als ‘Fist Face Floor’ en ‘Quiet Rage’ zorgen voor een meer dan vermakelijke opening van de avond.

Kryptos uit het Indiase Bangalore is een band die regelmatig op de Europese podia te zien was en wordt gezien als de leider in het heavy metal genre in het thuisland. De band is opgericht in 1998 en heeft vorig jaar met ‘Burn Up the Night’ de vierde langspeler uitgebracht. Kryptos vergezeld headliner Sacred Reich op uitnodiging van hetzelfde Sacred Reich en dat zal een reden hebben. De band brengt een vorm van heavy thrash metal en al na de eerste tonen loopt de zaal vol. Met melodieuze en stevige nummers als bijvoorbeeld ‘Blackstar Horizon’ weet de band de aandacht te trekken en vast te houden. Zanger / gitarist Nolan Lewis is de onbetwiste frontman van de band en weet met zijn goede interactie het publiek te bereiken. Natuurlijk komt het Nederlandse tolerante drugsbeleid ter sprake en volgt het nummer ‘Burn Up the Night’ welke verhaald over de liefhebberij van de heren. Er wordt nog een nummer opgedragen aan zanger / gitarist Joe van Evil Invaders die aanwezig is in de zaal en verder brengt Kryptos niets dan goed nieuws. Een lekker portie metal met melodieus gitaarwerk en dito solo’s, de reden van Sacred Reich om deze band mee te nemen is duidelijk.

Sacred Reich is de band waar een ieder voorgekomen is en de zaal is afgeladen vol wanneer het nummer ‘Ignorance’ uit de speakers knalt. De band komt na DMF 2016 weer naar Eindhoven en brengt dit keer de 30 years of Ignorance tour. Het debuut album, ‘Ignorance’, dat in 1987 verscheen is voor velen een klassieker en bracht in die tijd aardig wat teweeg. Bij Sacred Reich heb je toch altijd het gevoel dat de band nooit de waardering heeft gekregen die het verdiende en na de vier uitgebrachte albums stokte de productie van nieuw materiaal in 1996. Sacred Reich brengt een feest van herkenning en speelt alle oude krakers die we van de band kennen. De debuutplaat staat centraal en behalve het titelnummer krijgen we o.a. de nummers ‘Administrative Decisions’ en ‘Victim of Demise’ voorgeschoteld. Het publiek brult luidkeels mee en ook op het podium straalt het plezier er van af.

Tussen de nummers door doet zanger bassist Phil Rind het woord en wordt de Amerikaanse politiek / president ter sprake gebracht en zijn er bedankjes voor Aardschok’s Dre en merch man Paul. Van ‘Love…Hate’ tot ‘Independent’, nummers die er in Eindhoven ingaan als zoete koek, komen voorbij maar bij de Black Sabbath cover ‘War Pigs’ is er nagenoeg niemand die de lippen op elkaar houdt. Wiley Arnett speelt zijn solo’s nagenoeg perfect en de band floreert als in de jaren ’80 / 90′. ‘Death Squad’ en de bescheiden hit ‘Surf Nicaragua’ maken een einde aan een heerlijke old school thrash show en zowel op het podium als in de zaal zie je louter blije gezichten. Sacred Reich is en blijft een heerlijke attractie om te mogen aanschouwen.

Foto’s (C) Eus Straver

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ