Meat Wave tekent bij Side One Dummy voor nieuw album ‘Delusion Moon’

Facebookrssmail

meat waveIn 1995 besloten Joe Sib en Bill Armstrong samen een platenlabel op te richten. Nu twintig jaar later is Side One Dummy uitgegroeid tot een toonaangevend label met hun roots stevig in de punkrock. Gogol Bordello, Flogging Molly en The Gaslight Anthem zijn slechts enkele van de bands die groot zijn geworden onder de hoede van Sib en Armstrong. Dat dit jaar een feestjaar gaat zijn wordt nu nog eens verstevigd met het tekenen van Meat Wave!

Het trio Chris Sutter (zang / gitaar), Joe Gac (bas) en Ryan Wizniak (drum) waren al geen onbekenden in de punkscene toen ze in 2011 samen kwamen om Meat Wave op te richten. Binnen een jaar kwam hun full-length debuutplaat en dit jaar volgde de EP ‘Brother‘, een masterclass in schurende post-punk met een poppy feel. Live brachten ze dit eind mei al ten gehore tijdens een geweldige set in de Vera in Groningen.

Op 18 september komt dan eindelijk hun twee volledige album, ‘Delusion Moon’. De ultieme satire, een manier om helderheid in de waanzin van de tegenwoordige tijd te vinden. Even inluisteren kan al. De band heeft onlangs via Soundcloud het nummer ‘Erased’ en ook ‘Delusion Moon’ vrij gegeven.


Meat Wave gaat eerst nog op tour door de US, maar komt snel weer naar het Europese continent!

Tracklist:
1. Delusion Moon
2. Network
3. Vacation
4. Sunlight
5. Cosmic Zoo
6. Witchcraft
7. Sham King
8. Erased
9. NRA
10. Reunion
11. I Was Wrong
12. Sinkhole
13. The Gay Contempt

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ