Toundra exclusief naar W2 Poppodium

Facebookrssmail

ToundraOp dinsdag 10 november komt de Spaanse experimentele rockband Toundra voor een eenmalig optreden naar W2 Poppodium in Den Bosch. De band werd opgericht in 2007, en bracht een jaar later reeds zijn eerste album I uit. Het album werd onmiddellijk internationaal opgepikt en heruitgebracht in Frankrijk, Duitsland en Brazilië. In 2010 kwam II uit, waarop de band experimenteerde met meer uiteenlopende invloeden. III, hun donkerste release tot nog toe en commerciële doorbraak, werd uitgebracht in 2012. De band tekende bij Superball/Century Media, speelde shows over heel Europa.

Toundra maakt plaats voor Nederland

Hun debuut op Superball, IV, werd uitgebracht op 26 januari 2015, en debuteerde op #4 in de Spaanse albumcharts. Een instrumentaal conceptalbum over 2 vossen, waarop Toundra voor het eerst ook experimenteert met strijkers. Het monumentale resultaat is een aanklacht tegen de manier waarop de mensheid omspringt met de natuur en haar langzaam vernietigd. De band toerde in februari 5 weken lang in steun van het album, met hun grootste headline concerten ooit en uitverkochte shows in Barcelona, Madrid, Parijs en London. Na een goedgevulde festivalzomer komt de band in november opnieuw op tournee, natuurlijk wordt W2 Poppodium daarbij niet overgeslagen. Voor de enige show in Nederland zelfs!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ