Orange Outlaw – Desert Wolf

Facebookrssmail

Orange Outlaw is een Nederlandse Hardrockband met tentakels naar rock en metal. Dit is te horen op hun debuutalbum ‘Desert Wolf’. Het album opent hartstochtelijk met ‘Charger’. Wat gelijk opvalt is het brede en goed geproduceerde geluid. Hadden debuutalbums vroeger vaak te kampen met een slechte productie door een klein budget. Tegenwoordig is dat niet meer nodig. Met geduld, vlijt en digitale tools klinkt het allemaal uitstekend.

Orange Outlaw - Desert WolfHet volgende ‘Glam on the Streets’ begint LA-glamstyle en gaat over in een uptempo rocker. ‘Point of no Return’ is een stevig nummer in de Alterbridge sferen. Hiermee zijn de invloeden wel genoemt. Zelf geven ze van de LA-bands Van Halen en Guns n’Roses aan terwijl in mijn opinie LA-Guns eerder van toepassing is. Daarnaast is Alterbridge van grote invloed geweest. Je kan met mindere bands vergeleken worden. Grappig is dat het 4e nummer ‘Nobody wants me tonight’ een Mr. Big achtige single song is. Niet representatief maar wel met hitpotentie.

Hierna dendert het album door op de manier zoals Orange Outlaw zijn riff georienteerde klassieke hardrock met moderne invloeden speelt. Nummers als ‘Mary Jeane’, ‘To me you’re done’, ‘Your game is killing me’ en ‘Running again’ sluiten precies aan bij de songs ‘Fast and Deadly’ en “Getting Paranoid’ die al eerder op de demo ‘First Shot’ stonden maar opnieuw opgenomen zijn. Hier hoor je de vooruitgang die band heeft doorgemaakt.

De nummers worden strak en met overtuiging gespeelt en gezongen. Zanger Sven Cornelissen zou nog wel wat extra power mogen krijgen maar een kniesoor die daar nu op let. De drums (Mark van Grieken) rammen, de bas (Jeffrey Bryan) gromt en de gitaar (Dirkjan de Wit) gilt en giert. Allemaal ingredienten voor een goed album en dat is het ook. Als je het album niet koopt, luister het dan minimaal een paar keer via Spotify. Laten we trots zijn op goede albums uit Nederland die zeker niet onderdoen voor buitenlandse acts die we al snel interessanter achten.
Het album ‘Desert Wolf’ is verkrijgbaar vanaf nu op cd verkrijgbaar en vanaf augustus op vinyl. (8/10) (the White Label)

Foto (c) Stefan Schipper
Foto (c) Stefan Schipper
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ