Reece – Ignited

Facebookrssmail

Reece is een drietal uit Wales. Ze mengen pop elementen in hun melodische rock. De band is ontstaan in 2016, ‘Ignited’ is het debuut album.

De eerste seconden van ‘Save us’ zijn vol energie. De energie neemt niet toe, maar juist iets af. Door de manier van opbouw is het verloop voorspelbaar. Deze openingstrack rockt best lekker, maar ik ben nog niet overtuigd. Ook met ‘Falling down’ weet Reece mij niet geheel te overtuigen. De tekst is niet al te ingewikkeld. Bassist Rob Reece zingt vrij duidelijk. Zijn stem mengt goed met de backing vocals van gitarist Jon Davies.

Russ Rogers geeft ‘Painless’ een leuk percussie intro. De stem van Rob heeft hier een rauw randje, dit past prima bij het iets rustigere, licht poppy tempo. De gitaarsolo is vrij kort. Het geluid is iets te dof, hier had de gitaar best langer doorheen mogen ‘scheuren’. Voor een melodische rockband mis ik intensiteit. Net als ik denk: ‘Ja, nu komt er een gaaf stukje muziek’ schakelt Reece terug naar de basics.

De akoestische start van ‘Lost in translation’ is verrassend. Weer komt de zachtere stem van Rob mooi uit. De woorden die hij zingt klinken overtuigender. Als de vocale uithalen langer waren geweest, was de impact groter geweest. Nu is het iets te veel voor klein gezongen. En niet genoeg spirit om door je ziel te snijden.
In ‘Ignited’ zijn er wisselingen tussen de rockende delen en de licht poppy elementen. Ook nu is de manier waarop dit gedaan is voorspelbaar. Maar dan komt er een zacht gespeeld stuk. Weer denk ik: ’Nu komt de verrassing’. Maar de titeltrack wordt langzaam weggedraaid.

Deze 10 nummers klinken best lekker. De opbouw is vrij eenvoudig en soms wat voorspelbaar. Het onderlinge verschil tussen de tracks is niet zo groot. De melodieën zijn niet uitzonderlijk, waardoor Reece geen diepe indruk heeft gemaakt. Een echte topper ontbreekt. Over de gehele linie steekt Reece niet boven het gemiddelde uit. De tracks luisteren gemakkelijk weg. Dat maakt dat dit album prima te combineren is met je dagelijkse werkzaamheden.

(68/ 100, Eigen beheer)

Tracklist:
1 Save us
2 Falling down
3 Painless
4 Hold on
5 Messenger
6 Lost in translation
7 Ignited
8 Meltdown
9 Out of nowhere
10 Wasteland

Line up:

Rob Reece – Vocals & Bass Guitar
Jon Davies – Guitars & Backing Vocals
Russ Rogers – Drums & Percussion

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ