Reverorum ib Malacht – Ter Agios Numini

Facebookrssmail

Reverorum ib Malacht is een black metal / dark ambient band uit het Zweedse Uppsala opgericht in 2005. Na wat demo’s verscheen in 2011 de debuutplaat ‘Urkaos’ en de deze kreeg vervolg in ‘De Mysteriis Dom Christi’ uit 2014. Inmiddels is het drietal toe aan de derde langespeler, ‘Ter Agios Numini’ verschijnt op 18 augustus via The Ajna Offensive.

Het concept van katholicisme en theologie sprak aan en eerder werk was weliswaar apart maar de waardering was daar. Luisterend naar het nieuwe album kom ik tot een hele andere conclusie. Opener ‘Synestesi’ dat toch zo’n vijf en halve minuut duurt kent louter symfonische en norse geluiden en is een nummer dat geen moment boeit. ‘Long Into the Time Beyond’ met haar 21 ½ minuut heeft meer inhoud. De kerkelijke vocalen bij aanvang hebben iets dreigende, zeker wanneer de drums erbij komen. Het wachten is op een wending, wendingen komen er genoeg echter niet daarop deze luisteraar zit te wachten en halverwege het nummer slaat de verveling definitief toe.

Ook het tweede deel van het album brengt geen verassende nummers. ‘Reverorum ib Malachtum’ is inhoudsloos en ‘Dwellings are His That Die’ is bijzonder lastig te verteren. 17 ½ minuut worstel ik me door het nummer om tot dezelfde conclusie te komen als bij de voorgaande nummers.

Reverorum ib Malacht heeft met ‘Ter Agios Numini’ een album dat simpelweg voor deze luisteraar niet is weggelegd. Het album weet geen moment te boeien en de spaarzame “hoogtepuntjes” duren te kort of zijn te rommelig door de noise effecten.

(30/100, The Ajna Offensive)

Tracklist:
1. Synestesi 05:31
2. Long Into the Time Beyond 21:31
3. Reverorum ib Malachtum 03:10
4. Dwellings are His That Die 17:33

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ