Landmarq – Roadskill, Live in The Netherlands

Facebookrssmail

Landmarq bestaat al weer 25 jaar, dit is de reden dat deze Engelse progrock band deze speciale uitgave van cd + dvd op de markt brengt. Gitarist Uwe D’rose en bassist Steve Gee zijn er van het begin af aan bij. Tracy Hitchings nam met haar eigen sound de plaats van Damian Wilson na diens vertrek in, wat goed uitpakte voor Landmarq.

Live-album

LandmarqVoorafgaand aan ‘Turbulence’ is het gejuich van het publiek te horen, zodat het meteen duidelijk is dat het een live album is. De zang van Hitchings is ook live loepzuiver en in het instrumentale stuk komen de hoge keyboard-tonen van Mike Varty extra mooi uit. Na het rustige ‘Stormbrewing’ klinkt het donderen van ‘Thunderstruck’. Drummer Daniel Martin zorgt met zijn up-tempo spel er voor dat de metal invloeden subtiel naar voren komen. Wanneer het tempo naar beneden gaat is de gedrevenheid in de stem van Tracy te horen. De tempo- en volumewisselingen zijn perfect verweven in het geheel.

Het instrumentale intro van ‘Entertaining Angels’ pakt je meteen in en het gitaarspel van Uwe is subliem. Dit nummer is niet zo maar geschreven, maar hier zit een verhaal achter. Dit wordt verteld tijdens de bandinterview, en is te zien is op de DVD. Het nummer is  een perfecte afsluiter van deze cd.

De zang en muziek is niet theatraal. Toch zouden diverse nummers zo in een musical kunnen, want Tracy heeft een hele mooie heldere stem, haar uitspraak is duidelijk en ze zingt erg zuiver. Vooral de hoge, heldere uithaal aan het einde van ‘Personal Universe ‘ verdient een dikke pluim. Ook de backing vocals door Steve en Mike mogen er zijn, en hebben absoluut een meerwaarde.

DVD: Landmarq Live in De Boerderij

In 2013 stond Landmarq in ‘De Boerderij’ In Zoetermeer, John Vis is daar ongeveer kind aan huis en ook de bonus DVD die bij het album komt komt uit zijn handen. Op de DVD staan niet precies dezelfde nummers als op de CD, daarom kun je ze na elkaar afspelen zonder dat het gaat vervelen.

Dit alles zorgt er voor dat de CD/DVD box van Landmarq, ‘Roadskill, Live in The Netherlands’ een mooie aanwinst is voor de echte progliefhebbers. (8,5) (Synergy Records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ