Eradikated – Descendants     

Facebookrssmail

4 Jonge mannen uit zuid-Zweden richten in 2014, ze zijn dan nog pubers, hun band The Generations Army op, om in september 2021 de  bandnaam te wijzigen in Eradikated. Ze brengen in 2021 een EP uit en dit jaar 3 singles om dan nu hun debuutalbum wereldkundig te maken. Volgens de bio is het gelijk al een concept-album en worden alle hedendaagse wereldthema’s als klimaat, hebzucht, onwetendheid, rebellie, maar ook hoop en de behoefte aan verzet behandeld. Wellicht hebben ze daardoor ook best wel een aparte albumcover.

Vanaf de start gaat gelijk het gas erop in ‘Unleash’, de stijl is ontegenzeglijk thrash, maar toch ook wel met een crossover tintje bij de nummers met hoog tempo, wat groove bij de midtempo nummers en het metalcore-tintje door de zang bij de mid-en licht uptempo nummers. Het titelnummer ‘Descendants’ heeft een apart begin, maar vervolgt als 1 van de vele thrashers. ‘Dead heaven’ lijkt behoorlijk op ‘South of heaven’ van Slayer en is het eerste relatieve rustpunt waarin een mid-tempo gehanteerd wordt, het klinkt lekker zwaar en is mede daardoor een welkome afwisseling na het eerste spervuur van nummers met hoge snelheid, de metalcore-achtige zang kan mij dan wat minder bekoren. Verder hebben de nummers een eigen smoel. Afgesloten wordt met de pure thrasher ‘Coffin’, bevat een heerlijke riff en is voor mij het hoogtepunt van het album.

De nummers klinken prima, maar als ze qua zang wat meer richting metalcore gaan, kan ik er zoals gezegd wat minder mee. Productioneel hebben de heren hun zaakjes prima voor elkaar. Als debuutalbum mag Eradikated zeker trots zijn op hun product. (82/100) (Indie Recordings)

Bandleden:

Elvin Landaeus Csizmadia –              Vocals & Guitars

Ragnar Östberg              –           Guitars

Erland Östberg                   –              Bass

Calle Frogner Moberg       –              Drums

Tracklist:

1                 Unleash

2                 Flood

3                 Drought

4                 Descendants

5                 Dead heaven

6                 Hazardous

7                 Faced

8                 Flames

9                 Reckoning

10              Bloodlike red

11              Coffin

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ