Gloednieuw metalfestival Netherlands Deathfest in 013

Facebookrssmail

Nadat Neurotic Deathfest dit jaar na 12 succesvolle edities besloot op te houden, hoeven fans van extreme muziek niet lang op hun honger te zitten. De organisatie achter het succesvolle Amerikaanse metalfestival Maryland Deathfest breidt uit naar Europa en organiseert de eerste editie van Netherlands Deathfest van vrijdag 26 tot en met zondag 28 februari 2016 in 013. Tevens zijn meteen de eerste namen bekend gemaakt.

Maryland Deathfest bestaat sinds 2003 en is uitgegroeid tot het grootste extreme metalfestival van Noord-Amerika. Het festival dat jaarlijks in Baltimore gehouden wordt is internationaal een begrip in de metalwereld. De organisatie achter ‘MDF’ speelde al langer met het idee om uit te breiden naar Europa. Nadat 013 bekend maakte dat Neurotic Deathfest na 12 jaar trouwe dienst zou stoppen, zagen de Amerikanen een gat ontstaan in de festivalkalender.

“We wisten niet dat Ruud Lemmen, het brein achter Neurotic Deathfest, ook hoofd programma bij 013 was. Door de samenwerking met Ruud en de hele crew van 013 ging het proces van plannen bijzonder gemakkelijk. Wij hebben enorm veel zin om voor de allereerste keer de hardste metal die Maryland Deathfest kenmerkt naar dit legendarische poppodium te brengen”, zo laat de organisatie weten in een statement.

unnamed (5)Maryland Deathfest en 013 maken meteen de eerste 23 namen bekend voor het festival:

Agoraphobic Nosebleed (voor de eerste keer in Europa)
Aosoth
Autopsy (exclusief Europese show)
Contrastic
Cripple Bastards
Cruciamentum
Demilich
Disma
DOOM
Dropdead
Entrails
Entrails Massacre
Excruciating Terror (voor de eerste keer in Europa)
Flesh Parade (voor de eerste keer in Europa en met originele line-up)
Gruesome (voor de eerste keer in Europa)
Heaving Earth
Kraanium
Morpheus Descends (voor de eerste keer in Europa)
Pig Destroyer
Razor
Severe Torture
Teethgrinder
Vitamin X

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ