Shaka Ponk geeft formidabele show in Melkweg

Facebookrssmail

shaka ponk 1Shaka Ponk lijkt 2015 te gebruiken om Nederlandse publiek voor zich te winnen. Na een overdonderend optreden op Eurosonic in januari, een ietwat tegenvallende show tijdens Pinkpop stond Shaka Ponk donderdag in de Melkweg.

De muziekstijl van de Fransen is niet makkelijk te beschrijven maar houdt in het midden tussen rock, punk, hiphop met een zweempje funk en elektro. Dit alles doen ze in de Engelse, Franse en Spaanse taal. In Frankrijk en België spelen ze al jaren in uitverkochte zalen en met de twee (!) albums uit 2014 onder de arm was het de beurt aan Amsterdam om kennis te maken met de overdosis energie van Shaka Ponk.

M_-Goz-Shaka-PonkAl ruim tien jaar timmert de band aan de weg maar vooral na de toevoeging van frontvrouw Samaha Sam in 2011 is er een duidelijke stijgende lijn te bespeuren. Naast haar prachtige verschijning is haar stem een echte aanwinst, net als de wisselwerking met frontman Frah. De hele styling van de band is tot de puntjes verzorgd. Van de zelfgemaakte microfoonstandaards en zwart/witte kleding tot aan de go-pro camera’s die in de handmicrofoons zijn ingebouwd, gericht naar hun eigen gezicht, voor hun videokanaal Monkey TV. Maar het meest in het oog springend is het gigantische LED scherm als achtergrond met de geweldige graphics en natuurlijk de zevende “bandlid” Mr Goz. Deze grafische chimpansee is de mascotte van de band en speelt op het LED scherm mee alsof hij erbij hoort.

 

De kleine zaal van de Melkweg was, door de gesloten bovenverdieping, gezellig druk met opvallend veel Franse fans. Zanger Frah merkte al bij het intro op dat er een gemoedelijke sfeer hing, en daar houdt deze druktemaker niet van. Al bij het tweede nummer ‘Black Listed’ besloot hij om maar vast op de handen van het publiek te gaan lopen en de hele zaal mee te sleuren in zijn onuitputtelijke enthousiasme. Het publiek was vanaf dat moment in handen van Shaka Ponk. Ook de overige bandleden hebben geen moment achterover geleund of een versnelling teruggeschakeld. In een moordend tempo werd de setlist afgewerkt en was er tussendoor alleen een pauze voor de frontman. De nummers ‘Sex Ball’ en ‘Scarify’ werden alleen door Samaha met de band vertolkt waardoor Frah een dikverdiende pauze kon inlassen.

shaka ponk 4

Een hoogtepunt van elke Shaka Ponk-show is de drumbattle tussen Mr. Goz en de echte drummer Ion. Behalve dat het een fantastisch gezicht is door de gave graphics is het ook een mooie doorsnee van het hele oeuvre. Van elektro via rap en AC/DC naar dikke metal, alles wordt uit de kast gehaald bij ‘Battle Ion vs Goz’ Is er dan helemaal niets op te merken aan het optreden? Natuurlijk is de afzichtelijke Bob Marley cover ‘Get Up, Stand Up’ absoluut niet nodig maar toch doet ie het elke keer weer goed bij het publiek.

De show in de Melkweg heeft in ieder geval voor opheldering gezorgd over het tegenvallende optreden op Pinkpop. Shaka Ponk haalt alles uit de kast om het publiek te vermaken en heeft de interactie met de fans nodig om een wervelende show neer te zetten. Dat was ook gisteren weer uitstekend gelukt, Chapeau!

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ