Jeff Lynne’s ELO brengt nieuw album uit

Facebookrssmail

Jeff Lynne’s ELO brengt na meer dan tien jaar nieuwe muziek uit. Het album met de titel ‘Alone In The Universe’ komt uit op 13 november via Columbia Records. Net als ELO’s voorgaande albums fungeert Jeff Lynne weer als producer, songwriter, arrangeur, leadzanger en gitarist. In september 2014 betrad Jeff Lynne’s ELO voor het eerst in 30 jaar weer het podium op het ‘Festival In A Day’ in Hyde Park. Dit werd bezocht door 50.000 mensen en kon rekenen op een miljoen tv-kijkers in Engeland.

Lynne was het creatieve brein achter ELO en wereldwijd verkochten ze meer dan 50 miljoen albums, scoorden 20 top 40 hits in Amerika en in de UK en ontvingen talloze awards en onderscheidingen. Het doel van Jeff Lynne was om moderne rock- en popsongs te creëren, 30 jaar later bewijst hij met nieuw werk dat dat doel nog steeds van toepassing is.

“Music is such a powerful force in our lives. A good song can make people feel much less alone in this universe. And trying to create one of those songs somehow makes me feel less alone too. My whole life—from being that kid with a dream in Birmingham right until today—proves how much music can do,” aldus Jeff Lynne.

Ashley Newton, president van Columbia Records is euforisch over de samenwerking: “Jeff Lynne is a total master of his craft and ‘Alone In The Universe’ is pure pop perfection. We are thrilled to be involved in the return of ELO and enormously proud to be releasing this contemporary classic on Columbia Records.”

Lynne is een van de belangrijkste namen in de muziekgeschiedenis. Zo creëerde hij de hitgroep ELO en was hij oprichter van de Grammy Award winnende supergroep The Traveling Wilburys. Hij produceerde en werkte samen met onder andere The Beatles, Roy Orbison, George Harrison, Paul McCartney, Ringo Starr, Tom Petty en Joe Walsh. In 2015 werd hij geëerd met een ster op de Hollywood Walk Of Fame. Ook is hij een actieve filantroop en zet zich in voor organisaties als St. Jude Research Hospital, MUSICARE en H.E.A.R.T. (Helping Ease Abuse Related Trauma).

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ