Ook Saxon, Life of Agony, Testament, Paradise Lost en Obituary naar Alcatraz

Facebookrssmail
Foto (c) Armelle van Helden, RockMuZine

Het mooiste en hardste festival van de Benelux, Alcatraz, maakt vandaag vijf nieuwe namen bekend voor de komende editie. Drie ervan speelden al eens op Alcatraz, waarvan Saxon en Testament samen op de editie van 2009 (nog steeds de beste editie in de Brielpoort). Wie er toen bij was, herinnert zich vast nog dat Saxon pas heel laat aan haar set kon beginnen maar er toen zo’n lap op gaf dat buurtbewoners er de burgemeester in Deinze nog over aanspreken. Het Britse metalinstituut viert dit jaar haar veertigjarig bestaan en zet die mijlpaal kracht bij met een uitgebreide wereldtour die hen ook op het Alcatrazpodium brengt. Testament is een vaste waarde geworden op Alcatraz en dat om de doodeenvoudige reden omdat de organisatie zelf groot fan is van de ongekroonde thrashkoningen, met Gene Hoglan als immer favoriete drummer.

Life Of Agony was al eens te gast op Alcatraz in 2014. Mina Caputo werd er toen aan het Belgische publiek voorgesteld. Dat sloot de zangeres meteen in de armen. Mina voelde zich als haar nieuwe ‘ik’ dan ook als een vis in het water en kon na afloop van het optreden met haar blijdschap geen blijf. Life Of Agony is dat niet vergeten en drong zelf aan op een terugkomst naar Kortrijk, ditmaal met een nieuwe plaat onder de arm. Voor Paradise Lost en Obituary wordt het de allereerste keer op Alcatraz. Paradise Lost zal er een ‘best of’ uit haar rijke repertoire brengen en Obituary heeft een nieuw album voor te stellen.

De volgende bands hebben inmiddels hun komst naar Kortrijk bevestigd: Amon Amarth, Doro, Iced Earth, Death Angel, Sacred Reich, UFO, Raven, Rage, Dirkscheider, Hell, Krokus, Morbid Angel, Enslaved, Moonspell, Asphyx, Brant Bjork, King Hiss, Monkey 3, Dr. Living Death, Evil Invaders, Carnation, Saxon, Testament, Life of Agony, Paradise Lost en Obituary.

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ