Red Hot Chili Peppers op Pinkpop 2016

Facebookrssmail

Red Hot Chili Peppers en Rammstein op Pinkpop 2016De Red Hot Chili Peppers komen naar Pinkpop! Om 12 uur kwam het verlossende woord van Jan Smeets van Pinkpop nadat de geruchtenstroom al uren op gang was: De Chili Peppers hadden vanochtend al het Nova Rock festival aangekondigd, maar volgens Smeets moest er tot 12 uur gewacht worden voordat ze het nieuws van het management bekend mochten maken.

Red Hot Chili Peppers

Red Hot Chili Peppers, bestaande uit frontman Anthony Kiedis, bassist Flea, drummer Chad Smith en de ‘nieuwe’ gitarist (sinds 2010) Josh Klinghoffer, staat al sinds de jaren 80 aan de top en is één van de meest succesvolle rockacts uit de geschiedenis. Met hun combinatie van funk, rap, punk en rock scoorde de band grote hits met o.a. ‘Under The Bridge’, ‘Give it Away’, ‘Scar Tissue’, ‘Californication’ en ‘Snow’. Red Hot Chili Peppers zorgde in 2006 nog voor een uitverkocht Pinkpop festival.

Rammstein

Ook Rammstein komt na zes jaar terug naar Landgraaf. De zeskoppige band met voorman Till Lindemann speelt al 21 jaar in dezelfde bezetting waarmee de band vandaag de dag tot de top van de metal- en rock scene behoort, miljoenen albums verkocht en op alle grote festivals en zalen in de wereld heeft gespeeld. Een show van de Duitse theatrale metal grootheid staat afgezien van de ijzersterke muziek ook nog altijd garant voor bizarre verkleedpartijen en vuurwerpers. Kortom, een waar spektakel waarbij provocatie niet uit de weg wordt gegaan.

De officiële ticketverkoop van Pinkpop 2016 start op 20 februari 2016.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ