Anomalie – Refugium

Facebookrssmail

Anomalie is een Oostenrijkse post black metal band en om eerlijk te zijn was dit gezelschap nog niet eerder op mijn radar verschenen. De band bestaat eigenlijk alleen uit Christian ‘Marrok’ Brauch en deze wordt live bijgestaan door de sessie muzikanten Thomas Dornig (bas) en drummer Lukas S. De band is opgericht in 2011 en de debuutplaat ‘Between The Light’ stamt uit 2014 en binnenkort verschijnt de opvolger genaamd ‘Refugium’.

RefugiumHet album opent met het nummer ‘In Fear of Tomorrow’ en trekt meteen mijn volledige aandacht, een muzikaal heerlijk verzorgt nummer met cleane zang afgewisseld met traditionele brute black metal vocalen. Ik ben nieuwsgierig naar de rest en wil eigenlijk allen maar meer horen. “Spiritual Distortion” heeft een pakkende opening riff en na wat melodieus gitaarwerk knal de dubbel basdrum er in en wordt het zwart, pikzwart. ‘Untouched Walls’ is een bruut mid tempo nummer en wat opvalt is dat Marrok het brute geweld perfect weet te combineren met melodie.

De melodie die gebracht wordt in de zwart gallige black metal zorgt er voor dat het geheel toegankelijk is en lekker weg luistert. De acht nummers op deze plaat klinken allen heerlijk en hebben voldoende afwisseling en vervelen geen moment. Wat verder opvalt zijn de teksten welke nu eens niet gaan over Satanisme of andere occulte zaken maar gaan over het leven, dromen, emoties en de moderne wereld versus de natuur en dat is eerlijk gezegd ook een verademing.

Opvallende nummers zijn “Solace” een zware track met een bijzonder gevoelig einde in de vorm van een gitaarsolo, het meeslepende “Freiflug 48° 23′ N, 16° 19’ O” en het bijna 11 minuten durende sluitstuk en titelsong ‘Refugium’.

Met deze plaat heeft Marrok mij in positieve zin verrast en heeft hij heerlijke muziek weten te schrijven. Het album is vanaf 20 november beschikbaar als cd en digitale download. Deze cd is zeker aan te raden voor zij die eens wat anders willen horen in het black metal genre, een luisterbeurt heeft Anomalie op zijn minst verdient. (9/10) (Art Of Propaganda)

Tracklist Anomalie – Refugium:

1. In Fear of Tomorrow
2. Spiritual Distortion
3. Untouched Walls 05:41
4. Between Reality And The World Beyond
5. Solace
6. Leaving Somnia
7. Freiflug 48° 23´ N, 16° 19’ O
8. Refugium 10:31

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ