Scumbag Millionaire -Speed

Facebookrssmail

Op 12 oktober brengt de Zweedse band Scumbag Millionaire hun debuutalbum ‘Speed’ uit ons eigen Nederlandse label Suburban Records. De band z’n geboortejaar is 2014. Scumbag Millionaire trad veelvuldig op in ons land, o.a op Scumbash en Zwarte Cross in 2017. En tourde als voorprogramma van de bands Nashville Pussy en Zeke.

Dat er reikhalzend naar dit debuut werd uitgekeken blijkt uit de 100.000 streams op YouTube en Spotify van de single ‘Full Speed Go’. En ook de volgende op single uitgebrachte track ‘Fast Action’ geniet al ruim 6.128 views op YouTube. Tevens schreven onze collega’s van Maxazine al een interessante aankondiging over de release van het debuutalbum.

‘Like 1,2,3,4!’
Daarmee opent de band met de kortdurende speedtrack ‘ASAP’ onder een lekkere stevige gitaarriff en dito drumspel. Direct daarna gevolgd door de single ‘Fast Action’.

‘Go! Go! Go!’ gaat er weer lekker tegen aan met dit keer een echte Punk track met echt typische Punkvocalen en een Punk gitaarsound. Terwijl ‘Under The Spell’ weer die lekkere speedrock vibe heeft.

Verdere tracks op het album zoals ‘Killing Time’, ‘Rolling Heavy’, hebben diezelfde Speedrock vibe.
Terwijl in tracks als ‘Burn Baby Burn’, ‘Give Me A Break’, juist die lekkere zware Stonersound met zich meebrengen. En in tracks als ‘Got No Brain’ en ‘White Flash’ die heerlijke Punksound met stevige gitaren en typische Punkvocalen van zich laten horen.In alle stijlen speelt Scumbag Millionaire strak, snel, en met een heerlijke volle geluidsaanval. ‘Get In The Van’ is de afsluiter die als enigste track ruim zes minuten duurt, waarin de band een samenvatting geeft van alle stijlen die je op dit debuut voorbij hoort komen.
Met uitstekende strak gespeelde gitaarsolo’s en Punky vocals geeft de band nog een keer alles.

Is ‘Speed’ een van de beste debuutalbums van 2018?
Wat mij betreft wel. De band speelt lekker strak en brengt een verfrissende organische sound. Iets wat je maar weinig hoort van de Stonerbands van nu. Persoonlijk word ik helemaal blij en hoopvol voor de toekomst als ik zo’n geweldige, verfrissende jonge band als Scumbag Millionaire hoor. En alles klopt ook aan dit album.
De Timing, de sound, de afwisseling.
Wat voor punten je daaraantoe moet kennen?
Tja, wat denk je zelf?
(100/100) (Schuurman Records)

TRACKLIST SPEED

 1. ASAP
 2. Fast Action
 3. Go!Go!Go!
 4. Under The Spell
 5. Killing Time’
 6. Burn Baby Burn
 7. Rolling Heavy
 8. Got No Brain
 9. Gimme A Break
 10. White Flash
 11. Get In The Van

LINE UP SCUMBAG MILLIONAIRE

Andreas Wretljung – Drums
Max Ljungberg – Guitar & Vocals
Dennis Nilson – Bass & Vocals

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ