Void of Sleep – New World Order

Facebookrssmail

New World OrderVoid of Sleep werd in 2010 in het Italiaanse Ravenna opgericht. De eerste maanden van het bestaan van de band sluiten de mannen zich op in het repetitiehok om hun eigenzinnige mix van stoner, sludge, progressive metal en psychedelica te vervolmaken. Na ongeveer 8 maanden heeft Void of Sleep het eerste van vele shows. In 2011 wordt onder leiding van bassist en producer Paso hun debuut ep opgenomen. Dit levert de band underground succes en Void of Sleep bouwt gestaag aan haar live reputatie.

In 2013 komt het debuut album van Void of Sleep, ‘Tales between Reality and Madness’ uit. Het album wordt in binnen- en buitenland goed ontvangen en de band begon aan een lange promotournee langs de Europese podia.

Void of Sleep bestaat uit gitarist Gale, zanger en gitarist Burdo, drummer Allo en bassist Paso. De band beschrijft haar muziek als: “Sounds like a shot of whiskey and LSD straight down your throat! …it’s like a deep abyss …where thoughts, sounds, dreams and will remains caged in a hollow corner of your brain, in a dark place…a sort of “coma” where there is no way out!”

In 2015 vindt de band weer de rust om een tweede album op te nemen, ‘New World Order’. Het album bestaat uit 7 nummers, waarvan er slechts 2 onder de 5 minuten klokken. Waarbij het gesproken soundscape ‘Lords of Conspiracy’ slechts 42 seconden duurt. Void of Sleep is vooral sterk in epische metalnummers waarin stuwende ritmes worden afgewisseld met lome duistere momenten en waarin complexe ritmewisselingen en muren van loodzware gitaarriffs een hoofdrol spelen.

Hoogtepunten van het album zijn wat mij betreft het dynamische ‘Hidden Revalations’ waarin grommende stonerriffs en grunts worden afgewisseld melodische momenten. Ook het gepassioneerde ‘Slaves Shall Serve’, een bijna klassiek heavy metal epos, is een van de hoogtepunten. Maar het absolute prijsnummer van het album is  het epische ‘New World Order’, dat bijna lieflijk begint maar magistraal opbouwt naar knetterharde gitaarriffs.

Void of Sleep schuwt op ‘New World Order’ de zware thema’s van deze tijd niet, getuige titels als ‘Slaves Shall Server’, ‘Lords of Conspiracy’  en ‘New World Order’. De band doet dat op gepassioneerde wijze en nooit belerend of met een wijzend vingertje. Void of Sleep heeft op momenten wel wat weg van Tool. De kracht van de band ligt in de complexe ritmes en de hard- zacht dynamiek die de soms lange nummers spannend houdt. Een band om in de gaten te houden. (7,5/10)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ