Danko Jones tourt weer in Europa

Facebookrssmail

Danko Jones komt uit Canada maar verblijft meer tijd in Europa dan aan de andere kant van de oceaan. Danko doet vanaf de tweede week november namelijk weer een rondje langs het Nederlandse clubcircuit (en rest van Europa). De Oosterpoort, Burgerweeshuis in Deventer en het Speedfest in Eindhoven worden met zijn bezoek vereerd. In maart deed hij nog een club tour en afgelopen zomer zette hij nog op Bospop de tent in vuur en vlam.

Zo hard en snel als het met zijn muziek gaat loopt zijn carrière pad voor hem helaas niet. Een aantal jaren geleden trad hij ook al op in het Burgerweeshuis in Deventer en verkondigde daar dat hij graag een stap naar de grotere zalen zou willen maken en dat hij daar hard voor zou werken. Hard werken doet hij nog steeds maar doorbreken bij het grote publiek wil maar niet lukken. Mensen die van AC/DC houden kunnen met de ogen dicht ook naar deze showman komen.

Want live aanwezig zijn bij Danko is een ware happening. Korte krachtige nummers met een goed refrein met een hoge meezing factor. Zie daar de connectie met AC/DC. Live ontpopt Danko zich altijd als een echt testosteron manneke en praat graag met zijn publiek en zweept een ieder op mee te zweten. Het zal dus warm worden binnen in deze komende koude maanden. Geen airco bij Danko maar sauna temperaturen die stemming verhogen.

Bijna bij elke tour is er weer een nieuwe drummer. Inmiddels is de band al toe naar nummer 5. Ditmaal zit Rich Knoxx achter de drumkit zodat er voor de bestaande fans weer iets nieuws te zien is. De nieuwste plaat ‘Fire Music’ is weer prima en live laat Danko nooit verstek gaan. De nummers hebben we de gebruikelijk teksten zoals ‘Wild Woman’, ‘Body Bags’ en het prima nummer ‘Getting into drugs’. Dat is de Danko drug als je eenmaal naar een gig bent geweest dan raak je verslaafd aan deze man.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ