Kristoffer Gildenlöw – Breaking the Chains – nieuwsbericht

Facebookrssmail

Een paar weken geleden richtte zanger/multi-instrumentalist Kristoffer Gildenlöw (ex-Pain of Salvation) de stichting ‘Breaking the Chains’ op. Breaking the Chains komt van ‘Breaking the chains of abuse’. Dit is de slogan van B.A.C.A. = Bikers Against Child Abuse. Een aantal jaar geleden kwam Kristoffer op internet deze organisatie tegen. Hij was en is onder de indruk van hun werk. Deze bikers zien er misschien wel angstaanjagend uit, met hun stoere leren jacks en hun grote motoren. Maar ze hebben een groot hart. Deze bikers beschermen kinderen die slachtoffer zijn van kindermishandeling. Tevens willen ze het patroon van alle vormen van kindermishandeling doorbreken. Vaak waren de ouders van deze kinderen in hun jeugd zelf slachtoffer.

Nadat Kristoffer op een festival in Nederland had opgetreden, kwam hij daar in aanraking met de Nederlandse afdeling van B.A.C.A. Hij kocht wat merchandise. Maar hij wilde meer doen. Dit idee liet hem niet meer los. Hij wilde een rocksong maken. Daar had hij wel hulp van vrienden van nodig. Hij vroeg links en rechts om hulp. Hij kreeg zoveel positieve reacties dat er al snel plannen waren om een EP te maken. Door het sneeuwbaleffect is dit inmiddels uit aan het groeien tot een volledig conceptalbum. Hier werken inmiddels al 25 (!) Nederlandse top muzikanten aan mee. Uit bands zoals: Within Temptation, Textures, Epica, Vandenberg, Stream of Passion, Kayak enz enz. Het album moet nog worden opgenomen, dus komen er misschien nog meer muzikanten bij.

De stichting ‘Breaking the Chains’ draait geheel op vrijwilligers. Ook de muzikanten werken belangeloos mee. Alle opbrengsten komen daarom volledig ten goede van B.A.C.A. Nederland. Want: ieder kind moet kunnen opgroeien in een veilige omgeving. Zònder angst. Samen kunnen we de cirkel van mishandeling doorbreken! Natuurlijk kun je ‘Breaking the Chains’ volgen via diverse sociale media. Meer nieuws over dit fantastische project volgt in de komende weken/maanden

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ