W.A.S.P. – Golgotha

Facebookrssmail

1000x1000Het nieuwe album van W.A.S.P., ‘Golgotha’, is een 6 jarig proces geworden na ‘Babylon’ uit 2009. Zoals gewoonlijk heeft Blackie het album ook weer geschreven en geproduceerd. Ondertussen is Blackie een overtuigd newborn christian geworden en dat komt terug in de teksten. Niet storend, het is alleen een groot verschil met de debuutalbum uit 1984. Naast Blackie bestaat de band tegenwoordig uit gitarist Doug Blair en bassist Mike Duda want nadat ‘Golgotha’ was opgenomen heeft drummer Mike Dupke de band na 9 jaar verlaten, en een vervanger is nog niet bekend gemaakt.

Het album opent met het aardige enigzins twijfelachtige ‘Scream’. Geen verkeerd nummer maar ook geen knaller. Het tweede nummer ‘Last Runaway’ is een ouderwets rollend W.A.S.P. nummer. Misschien muzikaal minder technisch dan de opener maar lekker oldschool, al mis je wellicht wat agressie en ruigheid. ‘Shotgun’ is weer een rocker met een theatraal sausje. Het was geschreven voor het album ‘the Crimson Idol’ maar is er nooit op terecht gekomen. ‘Miss You’ is een mooi opgebouwde powerballad met heerlijk solo gitaarwerk. ‘Fallen Under’ houdt het hoge constante niveau vast. Dan komt het hardste en ook het beste nummer van het album, ‘Slaves of the New World Order’. Het nummer wijkt qua tempo af van de rest. Hiermee is de kritiek eigenlijk wel gegeven. Het album heeft een hoog constant niveau waarop niet veel is aan te merken. Alleen echte knallers ontbreken. Dat is al vanaf ‘The Crimson Idol’ en misschien wel de reden dat een leftover daarvan op dit album gebruikt wordt. ‘Eyes of my Maker’, ‘Hero of the World’ en het prachtig opgebouwde titelnummer ‘Golgotha’ dat voorzien is van een geweldige gitaarsolo sluiten het album af.

Als W.A.S.P. fan heb je er weer uitstekend album bij. Het wijkt niet al teveel af van de vorige albums maar is qua nummers sterker en er staan tenminste geen covers op. Als Blackie zo doorgaat kan hij nog heel lang mee. Wel ben ik benieuwd hoe dit album geklonken zou hebben met een andere moderne producer. Blackie weet verdomd goed wat hij wil, maar inzichten van buitenaf kunnen nooit kwaad’ (8/10) (Napalm Records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ