Suicidal Tendencies voor exclusieve show naar 013

Facebookrssmail
Suicidal Tendencies
Foto (c) Frank Botman, RockMuZine.nl

De legendarische hardcore/crossover band Suicidal Tendencies komt op dinsdag 2 februari naar 013 voor een exclusieve Nederlandse shows in de intieme Jupiler zaal van 013. Suicidal Tendencies is nooit bang geweest voor een beetje controversie. De band rond excentrieke zanger Mike Muir vormde zich begin jaren 80’ in Venice, Californië. Het vijftal focuste zich in het begin nog op hardcore waarna de leden al snel elementen van thrash, punk en speedmetal toelieten in hun geluid.

Suicidal Tendencies / Metallica

Dit bleek een schot in de roos want hits als ‘institutionalized’ en ‘You Can’t Bring Me Down’ staan inmiddels in het geheugen gegrift van elke hardcore liefhebber. De populariteit van de band werd nog eens versterkt door de komst van bassist Robert Trujillo (De huidige bassist van Metallica) die het geluid van de band injecteerde met een flinke portie funk.

Momenteel tourt Mike Muir rond met een band in wisselende bezetting, waarbij de muziek van Suicidal Tendencies staat nog steeds staat als een huis. Dit bewees de band al eerder tijdens de EMP Persistence tour in 013. Dinsdag 2 februari komen ze voor een exclusieve show naar Tilburg waarbij ze onze vernieuwde Jupiler zaal eens goed zullen testen.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ