Voodoo Circle – Whiskey Fingers

Facebookrssmail

Het Duitse Voodoo Circle lanceert met ‘Whiskey Fingers’ alweer hun vierde langspeler vol met lekkere, ouderwetse hard rock in de beste traditie van bands als Deep Purple, Rainbow en Whitesnake. Oude tijden laten herleven klinkt misschien makkelijk maar daar hebben al genoeg bands zich lelijk op verkeken. Voodoo Circle doet dit echter op zeer verdienstelijke wijze.

voodoo circleNaast dat de opbouw en muzikale inkleuring van de nummers al dik in orde is beschikt de band over een zanger in de persoon van David Readman die het stemgeluid van Whitesnake’s David Coverdale akelig dicht benaderd. Een beetje eng zelfs, zodat je het idee krijgt dat je bij nummers zoals het felle ‘Straight Shooter’ en het lekker stampende ‘Trapped in Paradise’ naar nieuw materiaal van Whitesnake zit te luisteren. Hier is niets mis mee, zeker niet daar de uitvoeringen allemaal gewoon lekker weg klinken. Afwisseling genoeg tussen ballads als ‘The Day the Walls Came Down’ en ‘The Rhythm of my Heart’ en stevige, vlotte rockers zoals de al genoemde tracks, ‘5 O’Clock’ en het geweldige ‘Medicine Man’.  In de nummers ‘Trapped in Paradise’ en ‘Been Said and Done’ gaat David Readman op vocaal gebied een duet aan met keyboard speler Alessandro del Vecchio die dat zeer verdienstelijk doet.

Dit belooft wat voor de komende toer want deze band kan zichzelf op de komende festivals best wel eens op de kaart gaan zetten. Het geheel klinkt smeuïg, energiek en catchy en heeft daarmee een troef in handen om een groot publiek bereiken.

De band rond oprichter en snarenplukker Alex Beyrodt (Sinner, Primal Fear) levert weer een puike prestatie met een album dat goed klinkt en lekker weg luistert. Voodoo Circle is een uitstekende hardrock band die voor liefhebbers van de al genoemde bands en bijvoorbeeld bands als Y+T en Thunder zeker aan te bevelen is. (8/10)(AFM records)

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ