Glorious Wolf – Aquarius

Facebookrssmail

Gitarist Ruud Dielen heeft een passie voor symfonische en progressieve rock. Hij heeft in diverse prog coverbands gespeeld. Inmiddels componeert hij zijn eigen muziek. Dit project heeft hij Glorious Wolf genoemd. ‘Aquarius’ is zijn eerste (digitale) album. Ruud’s droom is om zijn eigen muziek, samen met gepassioneerde muzikanten, live te kunnen spelen.

‘Aquarius I’ start met vette, lage, dik aangezette tonen. Het tempo hiervan is aangenaam langzaam. Hier bovenuit klinkt heerlijk gitaarspel, natuurlijk van Ruud. In ditzelfde langzame tempo hoor je software matige drums. Het geheel is mysterieus. Dat geldt vooral voor het einde waarbij het wegstervende geluid heen en weer loopt in de koptelefoon. Tijdens ‘Aquarius II – Bearing The Water’ mis ik de ‘body’ van echte drums. Dit wordt versterkt door het herhalende drumritme. Niet alleen het tempo is een tijd ongeveer hetzelfde, maar ook het volume. Hierdoor zijn het de drums die de aandacht krijgen terwijl die op het gitaarspel had moet liggen. Hiermee doet Ruud zichzelf eigenlijk te kort. Weer loopt het geluid leuk heen en weer in de koptelefoon. Maar dat valt nauwelijks op door de drums. Ook de (elektronische) details komen minder goed tot hun recht.

‘Aquarius III – Seeding The Future’ heeft een verrassend intro. De drums klinken hier beter. Maar ook nu soms iets te hard, waardoor ze aandacht weghalen van het prachtige gitaarspel. De gesamplede stemmen zijn te zacht om goed te verstaan, maar dat lijkt de bedoeling. Weer is het gitaarspel prima. De decrescendo is super! Even mogen we genieten van een klein gespeeld stuk. Het einde is hier vrij onverwacht. Daarentegen eindigen ‘Questions’ en ‘Healing Colours’ fantastisch.

‘Old Diamonds Shine Brighter’ is sferisch. Daar zorgen de lang aanhoudende tonen van de toetsen voor. De subtiele details zijn mooi. De hoge tonen hebben het geluid van een fluit. Af en toe klinkt er een slag op een cimbaal, verder houden de drums zich stil. Gitaarspel maakt dat de muziek langzaam een beetje onder mijn huid kruipt. Eigenlijk had ik nog wat verdieping verwacht, maar de track is afgelopen.

‘Shaman’s Journey’ heeft een minimalistische start. Experimenteel en boeiend. Door de zeer goede geluidskwaliteit komt dit extra goed uit. Later hoor je meerdere laagjes akoestisch gitaar. Net niet synchroon gespeeld. Dit geeft juist iets extra’s. Het geluid van de shaker is mooi. Als er een wending in de muziek is blijft deze ‘shaker’ hetzelfde geluid produceren. Jammer dat Ruud daar niet meer mee gespeeld heeft. Verder is het een zeer goede track. ‘For you and I’ start dromerig. De drums komen er weer bij. Nu iets zachter zodat het fantastische gitaarwerk meer aandacht krijgt.

De drums blijven een soort struikelblok voor mij op dit debuut. Als die balans goed was geweest, waren de meeste tracks (deels) onder mijn huid gekropen. Nu was Ruud er vaak wel dichtbij. Want wat kan hij spelen! De harmonie tussen de elektronische geluiden en gitaar, en tussen gitaar versus bas is dik in orde. De details zijn met zorg toegevoegd. ‘Aquarius’ heeft dus van alles om van te genieten!

(73/100, Eigen beheer)

1. Aquarius I 04:28
2. Aquarius II – Bearing The Water 04:31
3. Aquarius III – Seeding The Future 05:38
4. Broken Arrow 02:08
5. Questions 06:03
6. Healing Colours 04:05
7. Old Diamonds Shine Brighter 04:17
8. Shaman’s Journey 04:19

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ